4 december 2017, door Maartje

Scheepvaartmuseum Pop-Up Amsterdam

4 december 2017, door Maartje

Scheepvaartmuseum Pop-Up Amsterdam

4 dagen, of eigenlijk: 4 avonden lang kun je eten op de binnenplaats van een van de werkelijk ALLERmooiste locaties van Amsterdam: Het Scheepvaartmuseum! Dit feest is onderdeel van het Amsterdam Light Festival (sowieso leuk en niet te missen).

Van 21 tot en met 24 december kun je 's avonds gratis het Scheepvaartmuseum in en er eten in het voor de gelegenheid opgerichte pop-up restaurant. Leuk natuurlijk, maar wat je je daar vooral bij moet beseffen, is dat je dan zit te tafelen onder de sterrenhemel met dank aan het weergaloze glazen dak van het Scheepvaartmuseum.

Barts Boekje - scheepvaarmuseum amsterdam

Het Open Pleyn is the place to be, onder, zoals gezegd, het glazen dak van het Scheepvaartmuseum. De lange tafels staan er opgesteld en eten die je van een één of drie gangen menu, inclusief dank en de keuze uit vis, vlees of vegetarisch.

Feest, dat spreekt voor zich, en ook als je even geen honger hebt, of geen plekje aan de lange tafels (hoewel... Het plein is fors dus dat moet gek lopen), is er ook koek en kopie geregeld, en live jazz muziek van het Conservatorium van Amsterdam. 

Reserveren doe je hier: Amsterdam Light Festival in het Scheepvaartmuseum

Ook doen: tafelen onder de lampjes van de Hortus!