13 november 2017, door Maartje

Hortus by Light: Winter Hortus Botanicus Amsterdam

13 november 2017, door Maartje

Hortus by Light: Winter Hortus Botanicus Amsterdam

Ooo Hortus Botanicus Amsterdam, moeten we nog even wachten voordat we ein-de-lijk weer alle kerstmarkten af mogen struinen, begrijp je als zo vaak weer precies waar nog meer zin in hebben, ook al de kerstmarkten weer opgedoekt worden. Korte avonden, lichtjes in de bomen, warme chocomel (met een tik), een goed diner... Danku Sinterklaasje en/of de Kerstman, want Amsterdams knapste botanische tuin komt deze winter met een speciaal avondprogramma inclusief rondleiding én diner.

Ook leuk: een MEGA kerstmarkt in Amsterdam is coming!
Lees alles: De Amsterdamse Winterparade

Hortus by Night gaan de avonden heten en gehouden worden ze (even wachten dus nog) in december, 21 december voor het eerst, 7 januari voor het laatst. Tegelijk met het opdoeken van de kerstboom (tenminste, zo was dat bij ons altijd, met Drie Koningen - hallo Brabo's!)

hortus

Tijdens de Hortus by Night avonden wordt de tuin sfeervol verlicht (laat dat maar aan de Hortus over) en verwarmt uiteraard, op het winterterras brandt het kampvuur en staat de glühwein klaar en er wordt zelfs een driegangendiner in de Oranjerie opgediend. Wel even reserveren voor die laatste uiteraard via 020-7025 408 (enne, wees snel want deze avonden zitten vast en zeker in no time vol)

Thuis je planten knap houden? Heeft de Hortus ook wat op gevonden: Sprinklr x Hortus Botanicus

Tijdens de avonden is de Hortus toegankelijk tegen een gereduceerd entreetarief van €5,- (of gratis met de vriendenkaart). Voor bezoekers die de nachtelijke tuin nog beter willen beleven, start er iedere avond een rondleiding waarin een gids laat zien hoe planten en dieren reageren op de nacht. Deelname hiervoor is €2,50 extra.

Meer info en data: Hortus by Night