Zuid-Afrika, Kaapstad28 november 2018, door Maartje

Cool Cape Town: Shiraz Estate Guesthouse, Riebeek

Zuid-Afrika, Kaapstad, 28 november 2018, door Maartje

Cool Cape Town: Shiraz Estate Guesthouse, Riebeek

Dus natuurlijk gingen we naar Riebeek, ruim een uur rijden vanaf Kaapstad, net boven Paarl (tussenstop bij Babylonstoren & co!) om daar het - spoiler alert: te heerlijke Shiraz Estate Guesthouse te checken.

Shiraz Estate Guesthouse, Riebeek, Cool Cape Town

Shiraz Estate Guesthouse, Riebeek, Cool Cape Town

De vroegere tabaks- en wijnboerderij, Riebeek Kasteel, is eeuwenoud (1881), maar de uit Oslo, Noorwegen afkomstige Kristine en Thorbjorn trokken er in 2016 in en creëerden er een eigentijds, beeldig gastenverblijf – a place to unwind, zoals ze zelf zeggen. Eenmaal ingetrokken in Shiraz Estate Guesthouse is het rust. Ruimte. Stilte. Een fluitende vogel. Geen tv, geen bereik, niks. Ja, een glaasje rood. Noem dat maar niks.

De familie van Kristine en Thorbjorn (je mag Thor zeggen) kocht de boerderij al in 2004. De jaren daarna gebruikten ze om de drie panden die de boerderij vormen geheel naar eigen inzicht te verbouwen en te stylen. De balken van het originele balkon werden hersteld, de originele ramen en deuren bleven behouden, de oude schuur werd gerestaureerd tot accommodatie met gastenkamers en op het veld waar vroeger het vee graasde, kwamen elf percelen voor huizen met twee en drie slaapkamers.

Eenmaal ingetrokken in Shiraz Estate Guesthouse is het rust. Ruimte. Stilte. Een fluitende vogel. Geen tv, geen bereik, niks. Ja, een glaasje rood. Noem dat maar niks.

Het geheel werd clean en minimalistisch zonder kil te worden dankzij de Zuid-Afrikaanse details. Prachtig. Een hoop veranderingen, maar de omringende wijngaarden bleven, en de kwaliteitswijnen worden nog altijd gemaakt in de nabijgelegen kelders. Net als vroeger. Perfect voor even niks en perfect voor het perfecte ontbijt aan het zwembad. Aldus Kristine en Thor: you came as guest, you leave as friends. En zo is dat.

Ja? Ben je om? Want het wordt nóg beter!

We mogen namelijk 20% korting geven op een overnachting. Je wil het hoor, trust us.

Wat je daarvoor moet doen? Direct bij het hotel boeken door een e-mail te sturen naar kristine@shirazestate.co.za en de code “coolcapetown” vermelden.

Je moet wel een minimaal 2 nachten reserveren maar dat is geen straf, en tukken tussen December 2018 and eind maart 2019. Hoogseizoen dus!