13 maart 2022, door Maartje

strik d’r om: dit zijn de leukste (kwijl) sjaaltjes voor kids

13 maart 2022, door Maartje

strik d’r om: dit zijn de leukste (kwijl) sjaaltjes voor kids

Je hebt kinderen die kwijlen en je hebt er die dat niet doen. Valt die van jou in de tweede categorie, dan mag je op zich stoppen met lezen hoor (hoeft niet, mag wel). Zit jij in die groep waar je baby soms te nat is om aan te pakken (handje omhoog), dan wil een kek sjaaltje echt uitkomt bieden (lees: dan hoeft niet altijd die hele outfit meteen in de was - hoera). Wij zweren sinds kort bij een knap sjaaltje om dat speknekje. Praktisch én gewoon mega cute.

Maja Kids

Maja Kids

Toch wel de simpelste manier om een outfit op te leuken is een sjaaltje. Het Nederlandse merk Maja Kids maakt kleurrijke sjaaltjes voor kinderen. Van klassiek blauw-wit tot rood met daisies en een wilde dierenprint. Gemaakt in lekker zacht organic katoen en met steeds wisselende prints. We kunnen niet garanderen dat we hem niet van de mini gaan lenen. De stof is lekker stevig (maar toch soepel) en afgewerkt met een mooie scallop rand. De grootste uitdaging is toch wel om een printje te kiezen (we like them all) en de designs wisselen nog regelmatig ook. Eigenlijk zijn de sjaaltjes voor kinderen, maar ze doen het ook goed op mama (hebben we ontdekt). Want hé, sharing is caring. Lees meer

Flora Bandana

Flora Bandana

De meest kekke tips vinden we op de gram. Joh. Zo ook Flora Bandana: kleurige boerenzakdoeken voorzien van de naam (of wat je zelf wil) van je koter in alle kleuren van de regenboog.

Kost dat? 29 euro per sjaaltje. Niet heel voordelig voor een lapje stof maar hey, dan heb je ook wel een uniek stukje nek-wear voor je mini. Doet het overigens ook erg goed geknoopt aan je eigen (hand)tas: precies die oempf aan kleur die je outfit nodig had, beloofd.

Beeld van Pics.by.akosua.

DE KINDERSJAALTJES VAN ATELIER BONNE

DE KINDERSJAALTJES VAN ATELIER BONNE

Atelier Bonne verdient een aller-eigenste artikel om meerdere redenen. Ten eerste is het een hot item to catch. Daarnaast duurzaam en lokaal geproduceerd en dat is ook meteen een lintje waard. Als laatste: we worden er ook nog eens enorm blij van. Zeg nou zelf, een fleurig printje op een kek sjaaltje voor de baby maakt het hele leven gewoon een stuk leuker! De liberty prints (waar we overigens al jaaaaren fan van zijn) zien we terug in accessoires voor de mini of voor jezelf (absoluut ook geschikt voor jezelf!). Het zijn perfecte bibs/doekjes/sjaaltjes voor de kleine tegen het kwijlen of gewoon voor de fun. Niks geen grijstinten, nare kriebelstoffen of akelige printjes. Gewoon art, mogen we wel zeggen, die printjes – stuk voor stuk. Daarnaast zijn we sucker voor goede marketing en branding en laat dat nou helemaal op orde zijn. Zowel logo technisch (hallo Amber de Vreng die het logo maakte) als verpakking is om door een ringetje te halen.

Atelier Bonne

Good old boerenzakdoek

Good old boerenzakdoek

De tip die ‘men’ vaak schijnt te vergeten, vandaar dat we ‘m hier nog maar eens opgooien: google! Maar echt. Voer ‘boerenzakdoek’ in en tadaa… Daar is je schatkist aan informatie. Zoek je dan ook nog eens op afbeeldingen + voer je de kleur van je voorkeur in, is het een kwestie van doorklikken. Graag gedaan hoor. Wij stuitten op bouffante.nl en op zakdoekwinkel.nl/boeren-zakdoeken/. Niet echt duurzaam denken we voor die bedragen, maar wel zakdoeken in alle kleuren van de regenboog voor een mini-prijsje. Ook een leuke tip, zeker voor jongetjes: zoek ook eens op ‘pochet’. Kom je ook heerlijks tegen!