Nederland, Amsterdam8 augustus 2023, door Michel + Renske

Skina, de koffie spot in Amsterdam-West

Nederland, Amsterdam, 8 augustus 2023, door Michel + Renske

Skina, de koffie spot in Amsterdam-West

Hip logo, vette branding en toffe kleuren. Skina klopt van vloer tot plafond. Zoals de Instagram bio ‘new spot on the corner’ doet vermoeden, kun je Skina vinden op het allergezelligste Kwakersplein in Amsterdam-West. Daar waar het al krioelt van de lekkere zaakjes, maar waar één meer of minder nooit kwaad kan.

Op de hoek

Op de hoek

Skina, wat in het Papiaments hoek betekent. Kon niet treffender voor deze specialty koffiebar in West. Vanuit alle windstreken valt Skina je op. Het witte pand met binnen een explosie aan primaire kleuren. Rode vloer, zilveren bar, driehoekjes in blauw, geel rood. Gezelligheid mag bij Skina.

Los van gezelligheid in het interieur, is er ook genoeg gezelligs om te bestellen. Zo hebben de eigenaren achter Skina ervaring opgedaan bij onder andere Five Ways, Toki en Loof en weten ze dus wat goede koffie is – maar ook zeker wat je er on the side bij wilt bestellen.

Nog even over die koffie. Die komt van Rush Rush. Een koffie brand uit Antwerpen. Als enige verkocht in Amsterdam bij Skina.

Over de ‘on the sides’ gesproken, ook daarvoor alleen maar lof. Huisgemaakte spreads voor op broodjes. Zoetigheden ingekocht bij de besten van Amsterdam. Zo halen ze die dagvers op bij Grammes en Loof. Daarom staan er heerlijke cakes bij de counter, maar ook de lekkerste crolus (croissant en bolus in één). Knap dus als je dat weet te weerstaan.

Extra gezellig: je koffie en je hap voor erbij wordt op het allerleukste zilveren tray voor je neergezet, inclusief skina print papier eronder. Branding krijgt daarmee 100 punten. We like.