Nederland, Amsterdam11 juni 2022, door Nina van Hilst

Zuurdesem, koffie en boeken bij bakkerij loof in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 11 juni 2022, door Nina van Hilst

Zuurdesem, koffie en boeken bij bakkerij loof in Amsterdam

The boys did it again. De boys van binnenvisser, cornerstore en twee prinsen openden onlangs bakkerij loof in Amsterdam. De nieuwe spot in West voor zuurdesem brood, koffie en boeken. En boys is eigenlijk een groep vrienden - mannen én vrouwen - die samen mooie horeca neerzetten in Amsterdam. Van een neighbourhood (op niveau) tot een vinyl restaurant in Noord. En nu een bakkerij en koffieplek opgezet door Bob en Maarten (van voorgenoemd vierspan horecahits), jarenlange vriend Mourad en bakkers Fien en Jet. Samen bakten ze een mooi zaakje met heerlijk brood om zo mee te nemen of even lekker te blijven zitten. Met al het lekkers van bakkerij loof is dit er weer eentje for the win.

 

Mochten de namen van de eerdere zaken je nog niets zeggen, lees dan meer over restaurant binnenvisser, vinyl restaurant cornerstore en café twee prinsen.

Bakkerij loof

Bakkerij loof

First things first, het brood van loof. Daar kom je immers voor bij de bakker. Wip bij loof langs voor een take-away zuurdesembrood en pastries. Van zes soorten zuurdesem broden met verschillende biologische Franse granen en Nederlandse spelt en rogge. Tot choux (met praline, appel jasmijn of ganache), rabarber breton, citroen boterkoek en puff pastries (met cassis kardemom, ei en schapenkaas of feta, honing en venkel). Al water in de mond? Jazeker.

Bakkers Fien en Jet hebben jarenlange bakervaring opgedaan bij verschillende stadsbakkerijen en zetten deze kunde nu voort bij loof. Loof grenst aan binnenvisser en voorheen huisde hier een Marokkaanse bakkerij. Tussenmuurtje eruit, knap interieur erin, top team en smullen maar. Vlug voor take away of om even binnen of buiten in de (hele dag!) zon te zitten met je lekkere gefermenteerde granen en koffie. Geïnspireerd geraakt? Neem dan een van de mooie kook- en bakboeken (i.s.m. Mendo) die in de winkel te koop zijn mee. Dan willen wij daarna best komen proeven wat jij ervan gebakken hebt.

Bakkerij loof, Bilderdijkstraat 38
Open maandag – zondag 08.00 – 16.00

Foto’s Samira Kafala