16 maart 2021, door Imara Milatz

Een voorproefje van soon to be opened Grammes, een nieuwe patisserie in Amsterdam

16 maart 2021, door Imara Milatz

Een voorproefje van soon to be opened Grammes, een nieuwe patisserie in Amsterdam

We kunnen ons geluk niet op, er is weer een nieuwe patisserie in town. Welkom, Welkom: Grammes! Chef Maxime Papin koos uiteindelijk om zich te settelen in ons geliefde Amsterdam na alles te hebben geleerd in zowel New York als het heavenly Paris. Van origine is Papin opgeleid in de hospitality, maar al snel wist hij dat zijn hart net ergens anders lag en dus ging hij van front of house toch weer die keuken in. Zijn we daar een partijtje blij mee...

Grammes

Grammes

Gevormd door het bakken van lekkernijen met zijn moeder maakt hij in de basis Franse creaties. Deze zijn allesbehalve doorsnee omdat ze een taste of Maxime meekrijgen waardoor de omschrijving je al direct verleidt ze te willen proberen. Met als signature de cappuccino tart, gemaakt met kwaliteitskoffie van een van onze favorieten in Amsterdam: White Label. Het kruimige koekdeeg wordt gevuld met sponscake die lekker heeft gezwommen in een bad van koffiesiroop, een romige koffieganache, een prachtige hazelnootpraliné (zowel qua smaak als looks) en uiteindelijk afgetopt met een mascarponecrème. En weet je, zelfs dat druppeltje karamel dat ze gebruikten om het taartje in het midden van het goudkleurig plateau te behouden tijdens vervoer gaf een smaaksensatie waarvan je ‘Oh, mon Dieu’ uitroept.

 

Een nadeel aan Grammes: momenteel kun je beperkt bestellen en afhalen. Het geeft een soort concertervaring. Wachten tot de online verkoop start, taartjes bestellen en dan nog een paar dagen om uit te kijken naar de experience op zaterdag, de enige afhaaldag. En ook voor Grammes geldt: ben je te laat, dan heb je pech. Gelukkig is het, in tegenstelling tot bij je favoriete artiest, nooit echt lang wachten totdat je weer een bestelling kunt plaatsen. Daarnaast opent hij binnenkort zijn deuren volledig. Can’t wait.

Grammes