Nederland, Amsterdam16 november 2021, door Sanne Carbaat

Bonjour Grammes, oh heerlijke patisserie in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 16 november 2021, door Sanne Carbaat

Bonjour Grammes, oh heerlijke patisserie in Amsterdam

We kunnen ons geluk niet opmet zo'n heerlijke zaak als Grammes! Chef Maxime Papin koos uiteindelijk om zich te settelen in ons geliefde Amsterdam na alles te hebben geleerd in zowel New York als het heavenly Paris. Van origine is Papin opgeleid in de hospitality, maar al snel wist hij dat zijn hart net ergens anders lag en dus ging hij van front of house toch weer die keuken in. Zijn we daar een partijtje blij mee...

Grammes

Grammes

Uiteindelijk leer je alles het beste van je moeder. Zo ook Maxim, die de fijne kneepjes al van jongs af aan in de vingers had – met de Franse slag natuurlijk. Zijn baksels zijn allesbehalve doorsnee, omdat ze een taste of Maxime meekrijgen. Dat soort dingen gebeuren gewoon wanneer je in Frankrijk opgroeit, maar ook de culinaire wereld van New York meeneemt. Met als signature de cappuccino tart, gemaakt met kwaliteitskoffie van één van onze favorieten in Amsterdam: White Label. Het kruimige koekdeeg wordt gevuld met sponscake die lekker heeft gezwommen in een bad van koffiesiroop, een romige koffieganache, een prachtige hazelnootpraliné (zowel qua smaak als looks) en uiteindelijk afgetopt met een mascarponecrème. En weet je, zelfs dat druppeltje karamel dat ze gebruikten om het taartje in het midden van het goudkleurig plateau te behouden tijdens vervoer gaf een smaaksensatie waarvan je ‘Oh, mon Dieu’ uitroept.

 

Een nadeel aan Grammes? Veel gaat op pre-order en kan dus niet beschikbaar zijn als je besluit spontaan binnen te stappen. Gevalletje van beter plannen en dus van tevoren genoeg te bestellen. En dat komt wel goed met zo’n aanbod: chocolade croissants, mille feuille, koekjes, zelfs een home-made granola. Bestel maar, bestel maar, bestel maar!

Grammes