Nederland23 juli 2022, door Nina van Hilst

Slow living bij Little Escape Zuidermeer

Nederland, 23 juli 2022, door Nina van Hilst

Slow living bij Little Escape Zuidermeer

Een weekendje slow living bij Little Escape Zuidermeer. Wie op Instagram zit heeft vast weleens foto's voorbij zien komen in die industriële ruimte met die betonnen trap. Fabriek Zuidermeer is een indrukwekkende event- en fotografielocatie in een oude zuivelfabriek in Zuidermeer. Naast het woonhuis van het gezin en de drie studios is het terrein nog groter. In de oude boomgaard is er plek voor drie tiny houses die verhuurd worden via Natuurhuisje. Drie cabins om even niets te moeten en heerlijk slow te leven.

 

Inie, mini, tiny house. Wie wil slapen in een klein vakantiehuisje kan bij deze beauties terecht. 

Little Escape Zuidermeer

Little Escape Zuidermeer

Een half uur ten noorden van Amsterdam ligt het dorpje Zuidermeer in de polder. Eva en Thomas kochten de voormalige zuivelfabriek en creëren er langzaamaan iets waanzinnig moois. De fabriek met metershoge plafonds werd omgetoverd tot indrukwekkende fotografiestudio en]n het jonge gezin bouwde een eigen woning op het terrein. In de boomgaard kwamen drie vrijstaande tiny houses die in de rustige omgeving van Zuidermeer meteen zorgen voor vertragen.

Tiny houses lucht, water en vuur

Tiny houses lucht, water en vuur

De cabins LUCHT, WATER en VUUR hebben ieder een eigen smaakvolle inrichting én zijn adults only. Op met je lief, je bestie of jezelf naar deze oplaadplek tussen de landerijen. Waar de ene cabin over de weilanden uitkijkt, ligt de andere aan de vijver. Alle drie de cabins zijn anders maar hebben allen een interieur met natuurlijke materialen en mooie meubels. Een lekkere plek om je mobiel uit te zetten, je boek te openen, gesprekken te voeren en genieten. Wil je toch de cabin uit, dan kun je wandelen en fietsen in de buurt. Of je rijdt naar Hoorn of Alkmaar voor wat gezelligheid en een goed restaurant.