Spanje, Barcelona2 februari 2020, door Maartje

Soho Barcelona Barcelona, Spanje

Spanje, Barcelona, 2 februari 2020, door Maartje

Soho Barcelona Barcelona, Spanje

Op een site die regelmatig hotels om hun hotelzijn bejubeld, kan de Engelse Soho groep niet ontbreken. Doet-ie ook niet: lees maar hier en hier bijvoorbeeld, en natuurlijk de Soho Houses in thuisstad Londen niet te vergeten, al mochten we ook een keer overnachten (en rondhangen - vergeet vooral dat rondhangen niet) bij het Soho Beach House in Miami. Onvergetelijk. Maar daar ging het hier niet over: de hotelclub met vestigingen over de hele wereld heeft de eigentijdse hotellerie met veel aandacht voor comfort, gastvrijheid en een herkenbare eigen stijl die het midden houdt tussen kleurrijk artistiek en effortless chique, naar een hoger niveau getild sinds de opening van de eerste vestiging in Londen. Members only zijn de hotels, wat geldt voor het gebruik van faciliteiten zoals de spa, maar logees zijn altijd welkom.

 

Soho House Barcelona

Soho House Barcelona

Dus richten we ons op Soho House Barcelona. Want die is VERRUKKELIJK. Het eerste Soho House van Spanje opende in een achttiende-eeuws gebouw aan Plaça del Duc de Medinaceli in het Gothic Quarter, het historische stadshart, met kamers die uitkijken over de Port Vell haven. Rustig aan de rand van de stad, haast onopvallend eigenlijk, hoewel je zo in El Born staat, om maar wat te noemen.

Om? Ticket geboekt? Of nog zo een zetje nodig? Pak dan ook deze recente lijst er bij:

20 adressen in Barcelona die je vást nog niet kende.

Naast zestig kamers zijn er twee restaurants, een zwembad op het dakterras, een jaren dertig-stijl bioscoop, een spelletjeskamer en, what else, een Cowshed (de eigen beautylijn van Soho) spa. Het Italiaanse restaurant op de eerste verdieping is evengoed een winnaar.

Soho House Barcelona