Griekenland, Mykonos11 april 2021, door Anne Abendroth

Nieuw moois op het fotogenieke Mykonos: Soho Roc House

Griekenland, Mykonos, 11 april 2021, door Anne Abendroth

Nieuw moois op het fotogenieke Mykonos: Soho Roc House

Een vakantie op het mooie en gezellige Mykonos? Yes please. Soho Roc House Mykonos, van de 'om te watertanden SOHO House groep uiteraard, opent zijn deuren op het door ons geliefde Griekse eiland. Een feelgood vibe hier waar je U tegen zegt. U snapt. Zo eentje waar wij naar uitkijken en nu al een dikke vette aanrader voor een vakantie met de vriend(in)/partner. Kids? Nee joh, die laat je vooral thuis hier. Ze zijn heus welkom hoor, maar... Nouja... You get the point. Soho Roc House Mykonos.

Soho Roc House

Soho Roc House

De typische Cycladische gebouwen op een heuvel boven het strand van Paraga waren in 2014 onderdeel van een pop-up Design Hotel (van designhotels.com, een goede raadgever) bekend als San Giorgio. In 2015 kwam Scorpio: een succesvolle social club aan het strand met een restaurant, boutique, een bar en meer leuks. In 2019 nam Soho House Heyne en Hertel het hotel en de social club over en gaven het een smaakvolle en warme make-over. Zo ontstond Soho Roc House op Mykonos. See for yourself!

Deze parel ligt op loopafstand van Paradise Beach – waar je alle trending clubs vindt. Als je de tegenovergestelde kant op wandelt, dan is het een tien minuten wandeling langs een jeugdherberg omringd door leuke strandclubs zoals Sueno, Kahlua en SantaAnna naar Scorpios. En als bonus krijgen gasten van het hotel voorrangstoegang tot de social club Scorpios. Nice.

Het hotel heeft maar liefst 40 kamers die allemaal très stylish en picture perfect zijn ingericht. Een heus moodboard van neo-bohemian musthaves: rotan stoelen, kussens met aardetinten, rieten lampenkappen en nog meer moois. Sommige kamers kijken uit op de zee en het strand en andere kamers hebben uitzicht op de mooie tuin.

Verder vind je hier een outside gym, poolside veranda en heel veel lounge areas. Vinden we fijn. En dan hebben we het nog niet over het eten gehad. Say what? Eigenlijk merk je pas door het ontbijt dat het hotel Britse roots heeft: ei en bacon, havermout met honing of natuurlijk het full English breakfast. Als je geen fan bent van het Engelse ontbijt hebben ze ook heerlijke açai bowls, avocadogerechten en meer. Het all-day menu is bedacht door de chef-kok van Scorpios, bestaat uit een mediterrane mashup van trendy ingrediënten: spaghetti met citroen, saffraan en feta; sappige zeebaars gebakken in een zoutkorst met gegrilde broccolini (asperge broccoli) en meer lekkers. Voor ieder dus wat wils en lekkers. Beloofd.

Soho Roc House

Meer Mykonos? Here you go.

Meer moois op Griekenland? Lees meer.