Griekenland, Kreta14 november 2019, door Maartje

Kleinschalig, favoriet van de creative crowd en Griekenland uit de boekjes: hallo Villa Ippocampi Kreta

Griekenland, Kreta, 14 november 2019, door Maartje

Kleinschalig, favoriet van de creative crowd en Griekenland uit de boekjes: hallo Villa Ippocampi Kreta

Soms... Soms vind je zo'n plekje dat je eigenlijk niet delen wil. Daar staan er een paar van op deze site, dat is waar, maar we proberen ze zo goed mogelijk te verstoppen. Geen idee of dat gaat lukken in het geval van het té leuke Villa Ippocampi op het verrassend leuke Griekse eiland Kreta maar we doen een poging. Kreta... Dat klinkt als een overbevolkt vakantie-eiland met teveel Nederlanders, toch? Zo zou je kunnen denken, en als iedereen dat denkt, dan is er meer plek voor ons. Bovendien is Villa Ippocampi Kreta een verstopte. Een ontdekjeplekje. Een parelte. En als je 'm gevonden hebt, dan wil je nooit meer weg uit de frisse blauwwitte Griekse droom op een steenworp van de zee waar de creativiteit in de lucht hangt en het riekt naar kunstenaarsoord.

Villa Ippocampi Kreta

Villa Ippocampi Kreta

Als ik op mijn vingers moet tellen wie Griekenland noemt als favoriet vakantieland, dan kom ik handen te kort. De zee mooi, de stranden comfortabel, het eten heerlijk, de prijzen klein, nergens zijn de verse visjes heerlijker en de locals vriendelijker. All of the above is van toepassing op Villa Ippocampi, het oord van Griekse eigenaar Nikos en Nederlandse Lydia. Zij runnen de elf heerlijke appartementen en twee woest aantrekkelijke penthouse suites van de villa die stuk voor stuk kleine vakantieparadijsjes vormen en uitkomen op de sfeervolle tuin vol lavendel, jasmijn, olijf- en sinaasappelbomen. En het zwembad. Herstel: de droom van een zwembad, met buitenbarretje, hangstoelen, ligbedden met dikke kussens om in weg te zakken en – uiteraard – de perfecte rotan parasols die iedere snapshot een instant vakantiegevoel geven. Sfeervol is de plek, zoveel is zeker, maar absoluut geen lege huls: wie verder kijkt dan de knappe buitenkant treft ook nog eens een hartelijk koppel dat hun villa met liefde en bezieling runt, voor wie geen vraag te gek is en die je met plezier de allerbeste onontdekte plekjes van het eiland vertellen.

Dat is een goed idee overigens, het eiland verkennen met Villa Ippocampi Kreta als startpunt: je thuis voor even bevind zich namelijk op een toplocatie: tussen de zee en de bergen (het beste van twee werelden) in het hooggelegen dorpje Koutouloufari in het noorden van Kreta. De zee is nét te ver om te lopen, en daardoor zit je heerlijk in de luwte (en die ene kilometer is met een huurautootje zo overbrugt). Heus niet dat je de auto in moet overigens om in je eerste levensbehoefte te voorzien: een kleine supermarkt en een bakker zitten om de hoek. En verder zorgen Nikos en Lydia dat het je aan niks, maar dan ook echt helemaal niks, ontbreekt.

Mocht je nou denken… Top! Daar gaan we komende zomer mooi met het kroost heen, dan pak je mis. Of de koters moeten de mooie leeftijd van 16 jaar bereikt hebben, dan zijn ze van harte welkom. Wel zo lekker: totale rust!

Reserveer Villa Ippocampi