Italie, Sardinië24 februari 2021, door Sanne Carbaat

Soul Valley Sardinië – soul searching én dat vakantiegevoel in de heuvels van Sardinië

Italie, Sardinië, 24 februari 2021, door Sanne Carbaat

Soul Valley Sardinië – soul searching én dat vakantiegevoel in de heuvels van Sardinië

Soul Valley Sardinië. Dat klikt als een droom, toch? Yup. En wiens droom is het niet - weg uit de stad, weg uit de regen en naar de zon. Naar rust en ruimte en heuvels en stranden en natuur. Maar ja, geef je leven hier maar eens helemaal op... Daarom vinden we mensen die het roer helemaal omgooien des te inspirerender. Die het gewoon doen. Doodeng, maar wow, wat een energie krijgen we van deze verhalen!

(goed nieuws: we hebben vanaf nu 2 x per maand een ik vertrek-achtige colum in onze nieuwsbrief. Hier schrijf je je in)

Nou, dan hebben we hier dus het verhaal van Kamal en Cheraldine, die voor Soul Valley Sardinië met hun hele gezin richting de Italiaanse Zuiderzon zijn vertrokken. Na jaren dromen, sparen en hard werken hebben ze hun conscious hotel & retreat center-droom kunnen waarmaken en man, man, man: wat willen we hier graag heen! En als we dan toch al op Sardinië zijn, kunnen we meteen weer even naar een van deze adressen.

Soul Valley Sardinië

Soul Valley Sardinië

Soul Valley ligt in een vallei (duh), waar de verschillende gebouwen verspreid liggen over de twee heuvels die de vallei omhelzen. Er zijn boomgaarden, moestuinen en natuurlijk dat typisch Sardinische landschap. Superfijn, zo midden in de natuur. Om te wandelen, om aan het zwembad te liggen, maar misschien nog wel het meest als backdrop voor je yogasessies of je meditatiemoment. Want ja, dat kan je natuurlijk overal doen, maar op deze manier wordt het bij jezelf komen iets makkelijker. Midden in de natuur betekent echter niet dat je aan het kamperen moet. Nee hoor, denk meer aan een hotelgebouw, een restaurant met heerlijk vegetarisch eten, een groepsruimte, een verborgen-in-de-rotsen-zwembad met ligbedden, een spa, een hammam, een yogaplateau en dit is slechts het begin. Hadden we al gezegd dat we er graag heen willen?

Kamal en Cheraldine hebben zelf jaren ervaring in de hospitality scene, dus dat ze precies begrijpen wat er gedaan moet worden om hun gasten in de watten te leggen, kunnen we wel vanuit gaan. Plus daar komt nog dat bonuspuntje dat ze je kunnen begeleiden met dat tot rust komen, zelf weer even ankeren. Bij het zwembad komt een bar met verse thee en Italiaanse koffie (yes!) maar ook een heel leger aan slow juices, smoothies en andere verfrissende dranken. En nee, even geen sterke drank, zodat je echt optimaal kan bijtanken en niet per ongeluk de helft van je vakantie je kater ligt weg te slapen. Maar schrik niet, het betekent echt niet dat je de hele vakantie aan het komkommerwater en de kurkumathee moet zitten. Ze hebben mocktails, bier en zelfs prosecco. Wel de lusten, volgende dag niet de lasten, laten we maar zeggen. En dan hebben we het nog niet eens over het restaurant gehad: allemaal gerechten met producten zo uit de natuur en megalokaal, want uit eigen boomgaard en moestuin.

Reizen doet Team Bart graag, dat is geen verrassing. Waar we wel altijd bewust over nadenken is de duurzaamheid van onze reizen. Probeer bijvoorbeeld wat vaker de trein te pakken. Of blijf dichter bij huis en maak daar je holiday. Slaap in een duurzaam verblijf, zoiets. Precies zo denken ook de oprichters van Soul Valley erover. Als je dan toch even weg wil, zorg dan ook dat je er echt energie uit haalt. Voor jezelf natuurlijk, maar ook voor de planeet. En ok, waarschijnlijk heb je het vliegtuig gepakt om op Sardinië te komen, maar bij Soul Valley verblijf je dan wel in met natuurlijke materialen gerenoveerde ruimtes (die ook allemaal van energiezuinige installaties zijn voorzien) Het water komt uit eigen bron en al het eten uit eigen tuin óf bij de burenboeren vandaan. En het allerleukst: voor iedere boeking planten ze een boom – CO2 neutraalheid ten top.

 

Van juni tot september is Soul Valley een conscious boutique hotel met heerlijke tweepersoonskamers en vrijstaande guesthouses met rondom een grote tuin. Lekker uitslapen en dan kosteloos meedoen met morning yoga of nog langer uitslapen en een middagmeditatie. Neem een massage of ga aan de wandel naar een van de adembenemend witte zandstranden. Een echte win-win dus: alle luxe van vakantie, maar ook alle goodness van een retreat.

Van oktober tot en met mei (als die zandstranden zelfs voor ons Nederlanders iets fris zijn)  vinden bij Soul Valley inspirerende retreats en trainingen plaats voor ultieme zelfoplading en om persoonlijk te groeien. Soul Valley biedt zelf van alles aan en daarnaast organiseren allerlei trainers en organisaties hun eigen event. Voor ieder wat wils dus, want als je niet aan de stilteweken mee wilt doen, kan je ademwerk proberen. Of een leadershipprogramma? Een detoxweek? Of ‘gewoon’ yoga en meditatie? Kan dus allemaal.

 

Zie jij jezelf hier wel bewust én relaxt vertoeven? Kijk dan hier voor meer info.