21 december 2018, door Maartje

Speak easy champagnebar JP Bubbel Atelier in Amsterdam + wijncafé Pipistrello

21 december 2018, door Maartje

Speak easy champagnebar JP Bubbel Atelier in Amsterdam + wijncafé Pipistrello

Die laatste, het JP Bubbel Atelier vinden we eigenlijk de leukste want hé: champagne! Of nee, bubbels want niet Frans maar Italiaans en dan noemen we het ander, kniesoor die er op let. Maar het komt ook door het verstopt zijn. De speak easy-ness van het barretje verstopt achter een ander barretje met de naam wijncafé Pipistrello.

(en check ook deze champagnefuif: The Grand Ball tijdens oud en nieuw. En we mogen 2 kaarten weggeven a 175 per stuk! Hoe lees je hier)

wijncafé Pipistrello + champagnebar JP Bubbel Atelier Amsterdam

wijncafé Pipistrello + champagnebar JP Bubbel Atelier Amsterdam

Bij het begin beginnen: Pipistrello. Daarvoor tuig je naar Jan Pieter Heijestraat 170 en daar begon het feest mee. Een Italiaanse wijnbar met, zoals het de Italianen betaamd, een menukaart die allerminst ondergeschikt is aan de wijnlijst. Borrelplanken rammetje vol komen voorbij en de houten klaptafels met eenvoudige bankjes tegen de groene plantmuur – het lijkt verdorie Toscane wel – staan het liefst chronisch vol met flessen en glazen en planken en schalen vol kaas en carchutterie. Nom. Leuk? Ja. Zeer. Maar loop je door, dan beginnen de bubbels: achter een ‘geheime’ deur zit nóg een barretje, officieel Jan Pieter Heijestraat 172. Daar schuimen de glazen, gaat de muziek nog net iets harder en, vinden we leuk, kun je met oud en nieuw voor 35 euro champagne drinken tot aan 2019 (en dan nog 3 uur). Het verschil? Dat lazen we in Parool “Pipistrello is voor lange avonden met oude vrienden. In JP Bubbel Atelier knal je het weekend in.”