Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 June 2019
  • 21-12-2018
  • Amsterdam, Eten & drinken, Nieuw

Speak easy champagnebar JP Bubbel Atelier in Amsterdam + wijncafé Pipistrello

Speak easy champagnebar JP Bubbel Atelier in Amsterdam + wijncafé Pipistrello

Ooo hoe leuk is deze weer! Niet één nieuwtje in het Amsterdamse maar twee voor de prijs van één: out in the open Italiaans wijncafé Pipistrello (wat 'vleermuis' betekent, in het Italiaans uiteraard) aan de J.P. Heijestraat én heel stiekem achterin de zaak ook nog een champagnebar: JP Bubbel Atelier.

Die laatste, het JP Bubbel Atelier vinden we eigenlijk de leukste want hé: champagne! Of nee, bubbels want niet Frans maar Italiaans en dan noemen we het ander, kniesoor die er op let. Maar het komt ook door het verstopt zijn. De speak easy-ness van het barretje verstopt achter een ander barretje met de naam wijncafé Pipistrello.

(en check ook deze champagnefuif: The Grand Ball tijdens oud en nieuw. En we mogen 2 kaarten weggeven a 175 per stuk! Hoe lees je hier)

wijncafé Pipistrello + champagnebar JP Bubbel Atelier Amsterdam

Bij het begin beginnen: Pipistrello. Daarvoor tuig je naar Jan Pieter Heijestraat 170 en daar begon het feest mee. Een Italiaanse wijnbar met, zoals het de Italianen betaamd, een menukaart die allerminst ondergeschikt is aan de wijnlijst. Borrelplanken rammetje vol komen voorbij en de houten klaptafels met eenvoudige bankjes tegen de groene plantmuur - het lijkt verdorie Toscane wel - staan het liefst chronisch vol met flessen en glazen en planken en schalen vol kaas en carchutterie. Nom. Leuk? Ja. Zeer. Maar loop je door, dan beginnen de bubbels: achter een 'geheime' deur zit nóg een barretje, officieel Jan Pieter Heijestraat 172. Daar schuimen de glazen, gaat de muziek nog net iets harder en, vinden we leuk, kun je met oud en nieuw voor 35 euro champagne drinken tot aan 2019 (en dan nog 3 uur). Het verschil? Dat lazen we in Parool "Pipistrello is voor lange avonden met oude vrienden. In JP Bubbel Atelier knal je het weekend in."