21 oktober 2021, door Nina van Hilst

XL Speelgoed Ruilmarkt in De Hallen in Amsterdam op 22, 23 en 24 oktober

21 oktober 2021, door Nina van Hilst

XL Speelgoed Ruilmarkt in De Hallen in Amsterdam op 22, 23 en 24 oktober

In 2019 was het al een grote hit: de Recycle Sint bij Motherhood op de Kinkerstraat in Amsterdam. Mensen hingen met de benen buiten, AT5 was er en de kranten kwamen langs. Belangrijkst natuurlijk dat heel veel ouders naar huis gingen met nieuw, tweedehands speelgoed voor de Sint en Kerstman. Dit jaar pakt Motherhood het anders aan: groter en nog leuker op de XL Speelgoed Ruilmarkt. Op 22, 23 of 24 oktober kun je in De Hallen in Amsterdam West samen met je kindje(s) speelgoed komen ruilen.

XL Speelgoed Ruilmarkt

XL Speelgoed Ruilmarkt

De meeste ouders hebben zich weleens afgevraagd of al dat nieuwe speelgoed wel nodig is. Antwoord: natuurlijk niet. En wat als er nu een plek is waar je makkelijk tweedehands speelgoed kunt vinden? En als bonus kun je ook het speelgoed waar thuis niet meer mee gespeeld wordt, inruilen. En als superbonus is dit ruilen van speelgoed ook nog helemaal gratis. Top idee toch?

Op 22, 23 en 24 oktober kun je met je oude speelgoed naar De Hallen komen en met “nieuw” speelgoed weer naar huis. Heb je geen speelgoed in te brengen, dan kun je nog steeds iets komen uitzoeken. Alleen speelgoed komen brengen kan ook. Al het speelgoed wat na afloop van het weekend niet meegenomen is, gaat naar buurthuizen in Amsterdam.

De XL Speelgoed Ruilmarkt is goed voor je portemonnee, voor de planeet, voor het opvoeden van niet te hebberige kindjes en voor een opgeruimd huis. Alleen maar bonussen.

Motherhood

Motherhood

De openingstijden van de markt zijn:

  • Vrijdag 22 oktober van 13.00 – 17.00
  • Zaterdag 23 oktober van 12.00 tot 17.00
  • Zondag 24 oktober van 12.00 tot 17.00

De XL Speelgoed Ruilmarkt is een initiatief van Motherhood, Gemeente Amsterdam en De Hallen. Motherhood is een verzamelwinkel van creatieve Amsterdamse mama’s die een collectief hebben van duurzame merkjes. In de winkel vind je het duurzame babymerk Palais de L’eau, de van oude wollen dekens gemaakte gilets van Sep7ember, vintage walhalla Emporium of Wonders, de handgemaakte jurken van Floortje Elisabeth, fijne workshops en meer samenwerkingen.

Motherhood, Kinkerstraat 16 Amsterdam