10 september 2017, door Maartje

20 x Werkplekken 2.0 Amsterdam

10 september 2017, door Maartje

20 x Werkplekken 2.0 Amsterdam

Nu de vakanties weer voorbij zijn en het werkende leven weer begonnen is, is er ook weer een lijstje met 'werkplekken voor buiten de deur' nodig. Hard nodig. Want thuiswerken is leuk maar het enige wat je dan gedaan krijgt is de was. Ook fijn maar daar is de baas waarschijnlijk wat minder blij mee. Dus voor de betere flexwerkplekken van Amsterdam kun je naar de 22 x Werkplekken lijst 1.0 kijken maar 2.0 lijst die hieronder staat, biedt zowaar nog eens 20 heel goede locaties waardoor de werkdag een stuk (stuk!) leuker wordt. Dus hierbij: 20 x Werkplekken in Amsterdam.

Park
Buiten een puik terras met uitermate goed internet en een heerlijk uitzicht over het park. Binnen is het restaurant bij Hotel Arena een knappe combinatie geworden van het chique (blauw fluwelen stoelen, wit gesteven tafelkleden en ingedekte tafel met hoge wijnglazen) dat ook zakenlui kan bekoren (en ons, ons ook), en het knusse (hallo hang-open-haard), het hippe (gietvloer, cognackleurig leer, planten, planten, planten), en het ruime (lees: hufterproof mocht koffie omstoten je ding zijn) en zeker ook het gezellige (bam-niet-te-missen-bar-in-het-midden en gekleurde vintage stoelen). Kuddos.

Zelf je eigen bedrijf opzetten? Doe je zo

Bar Bukowski
Nee, niet alleen geborrel hier op de vrijdagavond, overdag kan er bij Bar Bukowski dus ook echt heel wat werk verzet worden. Tijdens de dag genoeg ruimte om te zitten aan een tafeltje of een gezellig zitje boven. Als het weer het toelaat kan er buiten gewerkt of vergaderd worden aan de biertafels. Al met al is het sfeertje cool, het personeel bijzonder vriendelijk (wel ietwat langzaam maar die vriendelijkheid maakt een hoop goed) en de flammkuchen niet te missen!

SLA

SLA
SLA is zo ondertussen wel een klassieker. Je gaat erheen voor de healthy meal en de zaken nodigen zeker uit voor een rustig middagje laptoppen.

Newwerktheater
Vroeger… Vroeger… Vroeger stond er op de plek van het NewWerktheater een theater. Vandaar de naam. En nu, nu is NewWerktheater een theater in een nieuw jasje. Drie keer raden waar die naam vandaan komt. Afijn. NewWerktheater is een restaurant, een Shopshopshop (een shop in de vorm van een kabinet), een fotostudio en een plek voor al je feesten en partijen. NewWerktheater heeft absoluut de looks en voor een dag achter de laptop is het de nieuwe place to be.

Haddock
Dit is er eentje die hier niet kán ontbreken: Haddock Amsterdam op Zeeburgereiland. Ver weg van veel, maar je vermaakt je hier ook gerust een hele middag. De rode loods aan het IJ heeft een enorm terras met uitzicht over het water en de kaart is simpel maar zeer OK. Het restaurant is heerlijk ruim opgezet en binnen is het lekker tikken voor de flexwerkers onder ons.

Barts-Boekje-Vinnies-Deli-nummer-2-Am

Vinnies
Prettig licht interieur met houten tafeltjes en een grote stam om aan te lezen of werken (alle meubels zijn te koop!), plus een inkijkkeuken, waar de kok organic heerlijkheden uit zijn pannen en ovens tovert. Er zijn drie locaties dus een van de Vinnies moet wel bij je in de buurt zijn.

House of Watt
Dé nieuwe ontmoetingsplek in Amsterdam Oost. Het idee: een hotspot waar te flexwerken valt en te borrelen en dat alles in de voormalige lobby van het oude Casa400 hotel, dat 7 jaar geleden verhuisde naar een nieuwe locatie. De locaties: Het Café is dé ontmoetingsplek. ’s Avonds gaat de muziek wat harder en komen de lokale bieren, de wijnen en de borrelplanken op tafel. In het weekend is er ontbijt, op zondag een uitgebreide familiebrunch, en er is een fiks terras. Een café dus. Daarnaast: Het Kantoor. Er komen 40 flexplekken die dagelijks van 8:00 tot 18:00 te boeken zijn inclusief koffie, thee, water, fruit en een gezonde lunch. En als laatste Firma Potschaft. Kuddo’s voor de naam die alles zegt: in het restaurant van House of Watt eet je naar de nukken van de chef. Door de week is dat in de categorie zoals-bij-moeders-thuis, in het weekend wordt er uitgebreider gekookt (en getafeld). Côte du Boeuf, mosselen of een Aziatische avond bijvoorbeeld.

FRNZY

FRNZY
Als je niet afgeleid wordt door de Frans-Aziatische streetfoodstijl dan kan er uitgebreid en goed gewerkt worden. Tijdens de pauze een break om van die wafels in spekkoek-stijl te genieten.

Circl Amsterdam
Een nieuwe openbare ontmoetingsplek gericht op duurzaamheid midden op de Zuidas, gebouwd door ABN AMRO. Jawel, het is een feit en de naam is Circl. Circl Amsterdam. De combinatie van de bank, de Zuidas en duurzaamheid roept in eerste instantie vragen op. Bij – de kritische kant van – ons althans. En toch… Na te zijn gaan voorverkennen gaat het duimpje omhoog. Circl is in eerste instantie gebouwd als flexibele eventspace van de bank maar open toegankelijk voor iedereen. Met een restaurant, rooftop bar en groene daktuin is het dus een perfecte plek om aan de bak te gaan.

Metropolitain
Waar moet je heen in hartje Amsterdam voor het ontbijt? De hele dag? Al jaren naar de Laatste Kruimel als je het ons vraagt maar als je wilt ontbijten met laptop dan is Metropolitain aan het Rokin ook een puike optie! Klassieke zoete Franse crêpes, vers fruit en, voor later op de dag, oesters, spicy friet (gewoon in een bakje, als chips, eindelijk) en garnalenkroketten. We like! En zitten doe je er ook nog eens reuze gezellig.

Barts-Boekje-brooks-2

Brooks
Aan de Beethovenstraat vind je Brooks Amsterdam. Beethovenstraat? Ja, Amsterdam Zuid. Aha. Oja. Daar komen we ook niet altijd en alleen dat is dus al leuk. Brooks is een groot maar knus grand café voor de hele dag.

Teds
Een lieve lunchroom dat is Teds. Met een heel fijne brunch. Teds is ronduit knus. En wat beter dan je een dagje terug te trekken in zo'n verzorgende omgeving als er hard gewerkt moet worden?

Waterkant
Op de kaart alleen Surinaamse gerechten zoals Roti en pindasoep, Angus burger en kip van ’t spit en Surinaams Parbo bier, aangegeven vanuit de in grafisch blauw geschilderde containers of vanachter de giga-binnenbar. Om even het sfeertje te schetsen. Zitten doe je buiten aan picknicktafels – never change a winning team, en de gezellige zitjes onder de eerste verdieping van de parkeergarage. En zeker niet alleen tijdens zonnige dagen: ook met regen en kou is Waterkant TOP. Genoeg tafeltjes voor twee binnen plus een bank mocht er even gerust moeten worden tijdens al dat gewerk.

Barts-Boekje-dignita

Dignita
Dignita biedt sinds kort twee locaties: Dignita Hoftuin en Dignita nummero uno. Bij beide locaties veel licht, zat zitjes, all day brunch en lekkere koffie. What else do you need?

Het Warenhuis
Op de Haarlemmerstraat bevindt zich Het Warenhuis waar meestal aangeschoven wordt voor een kop koffie. Maar daarbij kan gewerkt worden aan de lange tafel of op de zachte banken bij het raam.

Le Pain Quotidien
Uitleg nodig? Nee toch? Le Pain Quotidien vind je op verschillende top spots door de stad. Bestel een koffietje, croissantje en die deadline haal je wel.

pluk2

Pluk 2.0
Lunchroom Pluk in de Negen Straatjes is uitgebreid. Dat zat eraan te komen want bij Pluk is het altijd zo stampens vol dat wat extra ruimte absoluut geen kwaad kan. Het zusje, of eigenlijk: De Zus, van Pluk is geopend op de Berenstraat en voldoet helemaal aan het hoge Pluk gehalte van vestiging nummer 1. Maar dan een flinke slag groter. Ook bij Pluk 2.0 sapjes, broodjes, salade, koffie en alles zo geserveerd dat het hoppa op Instagram kan. Voor enige afleiding tijdens het werk. De vestiging is superlicht, de bar van prachtig marmer en hopelijk kunnen we zo aanschuiven.

Dakterras Nest (Hotel Casa 400)
Indien mooi weer uiteraard maar dit dakterras leent zich perfect voor een middagje koffie en werken. Hotel Casa 400 bevindt zich op een beetje een saaie hoek diep in Amsterdam Oost en trekt daarom niet enorm. Maar, MAAR, als je tegenwoordig met mooi weer de niet zo inspirerende lobby doorsteekt, dan kom je dus mooi wél op een piekfijn dakterras! Dus nu nog duimen voor wat mooie najaarsdagen.

Barts-Boekje-ox-bucks

Ox & Bucks
Ox & Bucks is een beetje tikbar meets Zuidas-volk. Beetje zomer, beetje serieus. Met o’n die lekkere voor-met-de-laptop én dat voor-na-het-werk-met-een-bietje vibe. Bistrostoeltjes versus rotan stoelen. Warme groene stof op lange banken versus tafeltjes met een marmeren blad. Rotan lampen. Barkrukken van leer aan een lange bar… Van dat. Op het menu het juiste comfort food van burgers, een club sandwich, ei met zalm (apart geserveerd, mega super fijn want warme zalm die koud moet zijn vinden we net niet lekker. Snapt Ox & Bucks), gezonde salades en sandwiches die uitpuilen van bijvoorbeeld de kip, avocado en tomaat. Nothing not to like.

Back to Black
Op de hoek van de Weteringstraat en de Lijnbaansgracht in Amsterdam Centrum vind je koffiezaak Back to Black. In een ontegenzeggelijk lieflijk pandje, opvallend dankzij het turquoise schilderwerk (zowel binnen als buiten). Back to Black is niet alleen top voor een kop koffie maar ook een dag werken: zowel relaxed, op de bank, of gefocused, aan de grote tafel of aan het raam. En gewerkt wordt er zeker. Er zijn veel laptoplui te vinden – een dag aan de slag bij Back to Black kan prima, voor het geval je je bezwaard zou voelen.

Liefs, Bloeme