6 mei 2024, door Isa de Laat

St. Johann in Salzburg: puur natuur in Oostenrijk

6 mei 2024, door Isa de Laat

St. Johann in Salzburg: puur natuur in Oostenrijk

Natuur coming in 3.2.1…. Wil je de stad uit? Je kids overtuigen dat ze dit jaar niet op all inclusive of aan de kust hoeven te zitten om de vakantie van hun leven te hebben? We denken dat je met St. Johann in Salzburg, een regio van het Oostenrijkse SalzburgerLand, een heel eind komt. Met klimmen in de bomen, themaparken in de bergen, accommodaties met alles erop en eraan wordt de natuur ineens gaande voor het gezin.

Beste van alles: St. Johann in Salzburg ligt net over de Duitse grens en is daarom ideaal bereikbaar.

SalzburgerLand

SalzburgerLand

Begrijp ons niet verkeerd: we houden van de hustle en de bustle in de hoofdstad. Amsterdam in de zomer is een feest, maar soms is het een beetje too much. Unwinden willen we dan. Een kleine escape maak je al snel, want stap je in de auto richting SalzburgerLand dan bevind je je binnen een à twee dagen in hartje natuur. Liever niet met de auto? De verbindingen met de trein zijn steeds beter en op donderdag vlieg je met Transavia in ongeveer anderhalf uur van Amsterdam naar Salzburg. Kleine transfer en je bent in een van de regio’s van SalzburgerLand.

Een bezoek aan SalzburgerLand is overigens veel meer dan alleen unwinden. Natuurlijk kun je een x aantal uren in een berghut zitten: boekje lezen, beetje wandelen en naar de bergen turen. Maar ben je eenmaal tot rust gekomen, dan kun je ook inspannend wandelen en fietsen, op excursie (met of zonder kids), lekker eten en drinken en gezelligheid op zoeken in berghutten, biertuinen of op terrassen.

St. Johann in Salzburg

St. Johann in Salzburg

Zo snel mogelijk vanuit ons land de natuur in? Dan sturen we je naar St. Johann in Salzburg op ongeveer zestig kilometer van de Duitse grens. Je kunt er alleen, met familie of vrienden heen, maar voor gezinnen is het helemaal ideaal. Denk aan gezellige hotels met praktische familiekamers, de grootste winkelstraat van de Pongau, maar ook natuur ideaal ingesteld op gezinnen. Hoe stel je natuur in op gezinnen? Doen ze slim hier in St. Johann. Zo kun je griezelen op 1.750 meter dankzij de ‘spookberg’ in St. Johann. De kabelbaan, trein en wandelpaden met adembenemende uitzichten zorgen samen met meer dan 40 avonturenstations voor een hoog entertainmentgehalte. Nog zo’n ondernemende activiteit, ideaal voor kids, is JODY’s bomenparcours: klimmen, klauteren, balanceren – alle leeftijden kunnen zich hier uitstekend vermaken. En de toeristische trekpleisters zijn eindeloos. Zo is er bijvoorbeeld ook een minigolfbaan die alle bezienswaardigheden op schaal nagebouwd heeft; daarmee kun je binnen no time alle bezienswaardigheden aftikken.

En ouders no worries, er zijn ook activiteiten waar jullie waarschijnlijk op aangaan. Zo is De Liechtensteinklamm een van de langste, diepste en indrukwekkendste kloven in de Alpen met een bijzonder mooie waterval, met mos bedekte rotsen en de regenboog die ontstaat als de zon schijnt. Kids een dagje naar een parcours, mogen ze daarna mee naar dit spektakel, deal?

Eten, drinken & slapen

Eten, drinken & slapen

Actief bezig zijn, betekent dat die voeten in de avond de lucht in mogen, en dan natuurlijk wel bij een fijne accommodatie met een dito restaurant (in de buurt). Geen zorgen, dat heeft St. Johann meer dan voldoende. Van grote villa’s voor met de hele familie tot kleine appartementen of een berghut met die ultieme Alpine vibe. Dat kan op z’n back-to-basic, maar je vindt in St. Johann ook voldoende hotels die de bergcharme hebben, en dan met alle luxe en comfort.

Actief bezig zijn betekent ook dat je jezelf mag trakteren op Knödel, Wurstsalat en Kaiserschmarrn. Deze lokale toppers scoor je bij vrijwel iedere alm of hütte.

Vind hier meer tips voor St. Johann in Salzburg.

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Win een zomervakantie naar SalzburgerLand!

Grote kans dat we sowieso te vinden zijn in SalzburgerLand deze zomer. Nog leuker als we de portemonnee daar niet voor hoeven te trekken. SalzburgerLand geeft maar liefst zeven(!) zomervakanties weg voor twee personen in een 4****hotel, inclusief ontbijt en diner. Meedoen is easy peasy:  Vul via de link de vraag hieronder in, maak de slagzin af en stuur je inzending in. 

De vraag is: uit hoeveel etappes bestaat de Salzburger Almenweg? 17, 25 of 350. En de slogan die je af moet maken is: Ik wil op vakantie naar SalzburgerLand, ……………………….. (max. 10 woorden)

Je kunt meedoen tot 30 juni 2024.