4 december 2020, door Anna Sophie Wellink

De drie stylingtips van een weddingprofessional om grip te krijgen op je styling

4 december 2020, door Anna Sophie Wellink

De drie stylingtips van een weddingprofessional om grip te krijgen op je styling

Oh jongens, wie is er niet ook nog steeds aan het schakelen naar het nieuwe normaal? Us van Myrthe Regelt Het in ieder geval wel. We zijn volop bezig met nieuwe ideeën en plannen aan het omgooien. En, heel leuk, er komen ontzettend veel vragen binnen over onze styling. Maar goed dat we nu álle tijd hebben die vragen in dit artikel eens rustig  te beantwoorden. 

 

Je bent namelijk echt niet de enige die tig miljoen dingen moet regelen voor de perfecte bruiloft en door alle (kerst)bomen het bos niet meer ziet. Met deze drie tips hopen we je wat handvatten te geven en jullie te helpen met het beginnen aan de weddingstyling. Zeker ten tijde van het grote C-woord kan het namelijk juist hartstikke leuk zijn om hier helemaal in te duiken. Immers, what else is there to do? 

1. Staar je niet blind op Pinterest, maar maak je jullie styling eigen

1. Staar je niet blind op Pinterest, maar maak je jullie styling eigen

Dit is de grootste valkuil ever. En niet alleen voor jou, maar voor heel veel mensen die beginnen met het plannen van hun wedding. Natuurlijk kun je inspiratie opdoen op Pinterest en je hoort niemand zeggen dat ik (Myrthe) dat nooit doe. Maar wat straalt uit dat de styling van jullie is? Ga hiernaar op zoek en neem niet klakkeloos plaatjes over die er mooi uitzien. En denk vooral ook na over wat júllie mooi vinden, los van trends. Maak de styling je eigen, want dat is juist het leuke aan het feit dat je hier zelf over na gaat denken. Helemaal als je zelf een gedeelte van je styling gaat doen.

Zo staat Myrthe bijvoorbeeld bekend om haar signature backdrop. Veel mensen die een foto als deze zien, zullen direct weten dat het mijn werk is. Het is uniek en voor geen enkel bruidspaar hetzelfde. En misschien nog wel leuker: jij kan leren hoe je zo’n op maat gemaakte backdrop kan maken. En hoe ik de rest van mijn styling in elkaar zet. Voordat ik verder ga met de tips, vast een tipje van de bruidssluier: ik organiseer 11 December een Styling Cursus. Maar daarover later meer (met natuurlijk voor jou als BartsBoekje lezer een mooie korting)

Beeld via: Wianda Bongen

2. Maak keuzes: bepaal wat voor jullie belangrijk is en zet daar vol op in

2. Maak keuzes: bepaal wat voor jullie belangrijk is en zet daar vol op in

Dan gaan we door naar de volgende, niet minder belangrijke tip wat betreft het stylen van je eigen bruiloft.

We get it. Je ziet het perfecte plaatje voorbij komen en je denkt, dát wil ik ook! Maar realiseer je dat een picture perfect Pinterest wedding óf een Styled Shoot is (waar niks mis mee is, maar geen “echt” beeld is), óf een hele dure bruiloft is geweest. Wees daarom realistisch in je keuzes. 

Je kunt bijvoorbeeld focussen op twee onderdelen van je grote dag die je een “wauw”-effect wil geven. Bedenk hier grootste onderdelen bij. Vind jij bijvoorbeeld de toast heel belangrijk? Maak dit onderdeel dan groots en indrukwekkend en staar je niet te veel blind op kleine overall details. Die bloemetjes die overal bij matchen zijn minder impressive dan bijvoorbeeld die enorme champagnetoren, snap je?

Beeld via: Liselore Stap

3. Realiseer je dat je niet alles zelf kunt doen. 

3. Realiseer je dat je niet alles zelf kunt doen. 

En last, but not least: op jullie wedding dag kan het natuurlijk niet zo zijn dat je zelf de tafel staat te dekken of moet stressen om onbelangrijke dingen. Het is goed om bepaalde zaken onder controle te willen houden, maar veel belangrijker is het dat jullie genieten. Geniet van je werk vooraf en geniet van het samenzijn. 

 Zal ik in een volgend artikel meer vertellen over tafelstyling? Lijkt me leuk en ik heb zoveel aan je te vertellen hierover! Kun jij in de tussentijd vast kijken of je je aanmeldt voor onze Styling Cursus 11 december, dan kun je meteen alles toepassen en vragen. Want: hoe leuk zou het dan zijn om die stylingtips van Myrthe Regelt Het in person te leren? 

Myrthe deelt al haar tips en tricks met je, zodat niet alleen zei, maar jij het straks ook regelt. Met de code “Bartsboekje” krijg je 10% korting, leuk toch!? https://www.myrthe-regelt-het.nl/product-page/workshop-styling

Beeld via: Studiolinmaakt