1 juni 2019, door Maartje Diepstraten

Sunny side up met Zwitsal zonnebrand

1 juni 2019, door Maartje Diepstraten

Sunny side up met Zwitsal zonnebrand

We hullen het jong graag in de kekste printjes en de fijnste merkjes, maar nog liever laten we 'm in de zomer de hele dag rondwandelen in alleen een (zwem)luier. Die spekbeentjes, dat bolle buikje, alles even lief. Mantra voor dit soort dagen is smeren, rollen, smeren. Vaste items in strand- en luiertas: de nieuwe zonproducten van Zwitsal. Nu al klassiekers.

Zwitsal zonnebrand

Zwitsal zonnebrand

In een vorig leven joegen we er liters kokosolie (we plead guilty) doorheen tijdens een strandvakantie, maar we hebben ons leven gebeterd. Dagcreme met een filter, een zonnebril met UV-bescherming en als de melkflessen na de winter voor het eerst het daglicht weer zien, sprayen we royaal met factor 30. En hoe heerlijk we dat zongebruinde koppie ook vinden, we zijn nog zuiniger op het velletje van de mini. Helemaal nu we weten dat de kans op huidveroudering en huidkanker vergroot als je kind al op jonge leeftijd huidschade oploopt door de zon.

In de vakantiekoffer zitten dus standaard een zwempakje met UV-bescherming, een zonnehoedje en sinds kort een te gek zonnebrilletje. Rond het middaguur gaan we gerust met z’n allen voor een siesta in de schaduw of onder een parasol (#umbrellagame). En verder smeren we ons een slag in de rondte. Piept niemand over, want zo gepiept.

Vast onderdeel van de basisuitrusting: Zwitsal Zonnecreme. Waterresistent en met een hoge beschermingsfactor tegen UVA en de minstens zo gevaarlijke UVB-straling (check ook je eigen producten voor dat laatste). In onze luiertas vind je standaard de witte parfumvrije tube en stick, maar voor de liefhebbers van het bekende Zwitsal geurtje is er naast een creme ook een spray. Dat gesmeer en gespray begint al voor we de deur uit gaan, want de UV-filters werken pas na 30 minuten optimaal. Rest van de dag krijgt het kroost om de twee uur een lik Zwitsal zonnecreme en voor het snoetje hanteren we de stick met factor 50+. Ideaal voor de oorlellen, lippen en het neusje. Handig: ieder product bevat een houdbaarheidsdatum. Even gecheckt en die stick gaat komende wintersport ook mee de piste op. Sunny side up!