6 maart 2018, door Toine Legters

The Montessori Toddler boek

6 maart 2018, door Toine Legters

The Montessori Toddler boek

Terwijl je de hele tijd dacht dat de baby-fase dé uitdaging was, staat daar ineens een eigenzinnige puber in miniformaat voor je neus. Ook wel bekend als ‘de peuter’. Die zo nu en dan – uitgerekend wanneer je echt nú de deur uit moet - precies het tegenovergestelde wil doen van wat jij wilt, overdreven huil- en schreeuwpartijen kan creëren zoals je nog nooit gehoord hebt en ineens een eigen mening heeft over van alles. Hoe dan?! Het was toch nog zo’n lieve kleine baby? Waar komt dit dan zo plots vandaan? En wat moet je ermee om de welbekende openbare vernedering en overbodige frustratie te voorkomen. Aan je moeder geven. Kan. Net zo eigenzinnig er tegenin gaan. Kan ook. Maar een boek openslaan en leren dat het allemaal veel chiller kan verlopen, klinkt toch wel als de beste optie. Simone Davies deelde haar jarenlange kennis, tips en tricks als Montessori lerares in haar prachtig vormgegeven boek The Montessori Toddler.

“Learn to understand your toddler better, find alternatives to time out to help them become responsible humans,

get rid of the chaos at home, create beautiful Montessori activities for their age…and more…”

Simone Davies heeft de fantastische playgroup Jacaranda Tree in Amsterdam opgezet. Hier kunnen kindjes vanaf 14 maanden komen spelen. De basis van Montessori onderwijs is ‘help mij het zelf te doen’ en daar zijn de speeluurtjes op gebouwd. Door het gebruik van slimme speelmaterialen en –methoden ontwikkelen kleintjes zich spelenderwijs. Na de playgroup kwamen cursussen voor ouders, de blog en e-courses. En dus werd het tijd voor een boek. Een boek waarin al deze fijne tips en lessen werden gebundeld en gedeeld.

In The Montessori Toddler wordt uitgelegd hoe een peuterbrein werkt. Wat enorm helpt de zaak bij jezelf rustig te houden als mini al zijn of haar streken uit de kast haalt. Simone deelt tal van spelletjes en werkjes die bij de leeftijd van het kindje passen en genoeg uitdaging bieden voor ieder kind. Tips voor het inrichten van je huis Montessori-stijl, slapen, eten en meer. Nu kun je all-Montessori-in gaan en dit boek als mooie leidraad nemen. Maar enkele puntjes eruit pikken en daar iets mee doen, kan natuurlijk ook. We kunnen allemaal wel ideetjes gebruiken voor een speelmiddagje, slaapperikelen of van luier naar onderbroek. Niet?

Het boek is in het Engels, is handzaam en heeft tof artwork. De eerste twee pre-order sessies waren in no-time uitverkocht. The Montessori Toddler boek kan via de website worden besteld voor levering in april. En zal daarna ook bij Bol, Amazon en in boekenwinkels komen te liggen. Maar als je NU – met je handen in het haar of mini’s handen trekkend aan jouw haar – peuter-advies nodig hebt, dan kun je het beste even een pre-order plaatsen. Gaan wij ook doen.