Zuid-Afrika18 februari 2020, door Maartje

The must sleep wanneer je Addo Elephant park bezoekt: Addo African Home

Zuid-Afrika, 18 februari 2020, door Maartje

The must sleep wanneer je Addo Elephant park bezoekt: Addo African Home

Het Addo Elephant Park is zeker een bezoekje waard, dat werd al beschreven in de Cool Cape Town boeken en als het is een van Barts Boeken staat, dan is het waar (hier schaf je ze aan). Prima voor een dagbezoek maar nog leuker wordt het als je er een nachtje aan vastplakt. Zodat je extra vroeg beesten kunt spotten. Ons werd verteld dat de hotels in de omgeving vrij "primitief" zijn... Ben jij mal! Dan heb je het Addo African Home nog niet gezien!

Addo African Home

Addo African Home

Bij Addo African Home verblijf je in een superlieve cottage, mits je met 2 personen (eventueel een kleintje). Mocht je familie 3 of 4 of meer neuzen tellen, dan slaap je in het ‘Grote Huis’ en heb je een fijne ruime kamer tot je beschikking. Ook leuk (als zijn de cottages stiekem het tofst). Voor de avontuurlijke types (zijn wij niet, dat het helder is) is zelfs een grote safaritent. Al hadden we bij aankomst toch een beetje spijt dat we het avontuur niet opgezocht hadden: de aanblik op de tent warvoor het kampvuur klappert, en waar de tijdelijke bewoners met een biertje  in de hand zaten te chillen, was toch wel erg jaloersmakend. Ook heb je bij de tent een enorme braai. Geeft niks, is ok, volgende keer.

Daarnaast is heeft het park een beeldschoon zwembad: op dit landgoed werd het zwembad zo mooi weggewerkt dat het een natuurbad lijkt, met bush all over. Reserveer in de avonduren zeker een tafel in het restaurant op het landgoed. Dat heeft namelijk zowel een vullend als een vervullend gevoel: de studenten die hier koken worden intern begeleid en zijn bij de organisatie terecht gekomen omdat ze een moeilijke jeugd (of tijd) hebben (gehad). Addo African Home geeft ze een nieuwe kans. Ze leren koken en het hele team helpt om de jongeren weer op de rit te krijgen. Daarom alleen al vinden we het sympathiek om hier te gaan eten. Wat ook helpt: de boel is het helemaal kidsproof. Je bestelt van te voren eten het eten voor het kroost, legt ze op bed en je zet de babyphone aan. Klaar! Ze liggen dan op zo’n 15 meter afstand heerlijk te slapen.
Daarnaast móeten we ook nog even de vriendelijkste service benadrukken. Zo uiterst beleefd maar ook sympathiek. Go go Addo African Home!