Portugal, Algarve12 mei 2021, door Sanne Carbaat

theAddresses – een hospitality merk met zo’n alles-klopt-helemaal-concept in Portugal

Portugal, Algarve, 12 mei 2021, door Sanne Carbaat

theAddresses – een hospitality merk met zo’n alles-klopt-helemaal-concept in Portugal

Oh, hier houden we van hoor, van die alles-klopt-concepten: fantastische guesthouse, prachtige omgeving en de rest staat ook als een huis. Zo dus bij het nieuwe theAddresses - een hospitality merk dat overal rekening mee houdt en wel in onze geliefde Algarve. De huizen van theAddresses zijn verspreid over het prachtige landschap van de Algarve, met eindeloze stranden, glooiende heuvels, oude boerderijen en schattige vissersdorpjes. En van dit alles geniet je dus vanuit je eigen privé guesthouse. Kunnen we al?

Enthousiast? Ja? Ja! Kijk hier dan voor meer Portugaltips.

theAddresses

theAddresses

Oprichters Bert en Ludovic reizen al jaren geregeld af naar de Algarve en de passie voor deze prachtige omgeving is in de loop der tijd alleen maar groter geworden. Fijn voor ons, want zo kwam theAddresses ter wereld. De guesthouses hebben elk hun eigen verhaal. Ze worden stuk voor stuk gerenoveerd door de beste Portugese architecten en de locaties zijn bloedmooi en bijzonder.

 

Nu is al dit eigenlijk al genoeg reden om eens een kijkje te nemen, maar theAddresses stopt hier niet. Omdat Bert en Ludovic al jaren naar de streek komen, kennen ze zelf alle ins-and-outs, en weten ze gecureerde gidsen te vinden die nóg meer weten. Tel daar een heel rijtje speciale services bij op en je vakantie kan niet meer stuk.

Een combi van architectuur & design met hotelservices en goed geselecteerde reistips. En of je nu in het centrum van een oud vissersdorpje zit, tussen de boomgaarden of met je voeten in het zand – bijzonder is de plek waar je zit zonder twijfel. Buiten prachtig zitten aan het zwembad en binnen afkoelen van de Portugese zon in een huis met fijn design. Mocht je toch ergens niet uitkomen, of je wilt gewoon allemaal extra’s, wordt dat ook voor je geregeld met de conciërgeservice – van vervoer tot reserveringen en massages tot boottochten – niets is te gek en alles kan. Als dat niet als een puike vakantie klinkt, dan moet je misschien gewoon niet op vakantie.

Geen kitscherigheid, geen over de top gek design, maar ingetogen luxe in een waanzinnig mooie omgeving.

Ok, ok, dan zit je dus aan je eigen zwembad, maar dan wil je natuurlijk wel wat te proosten en te happen hebben. Kijk even in de koelkast en je ziet dat die gevuld is met de beste wijnen van Portugal (dit is het punt waar Team Bart dacht: kunnen we al?). Haal nog wat meer lekkers in huis: lokale olijfolie, beetje Flor de Sal de Castro Marim, brood van de plaatselijke bakker en je bent koning van je eigen paleis.

Je krijgt van de mensen van theAddresses allemaal leuke tips, boeken voor op de koffietafel (je hoeft zelf bijna geen leesvoer mee) en brochures, zodat je je werkelijk geen minuut hoeft te vervelen – de mooiste stranden, de gezelligste barretjes en de meest authentieke restaurants – het ligt allemaal al voor je klaar.

Er zijn nu drie guesthouses te boeken; Casa Um, Casa Dois en Casa Tres. We spreken niet veel Portugees, maar hier kwamen we wel uit. Bij Casa Um slaap je met z’n achten tussen de sinaasappelbomen en als je een beetje op je tenen gaat staan, kun je de zon zien zakken in de zee. Casa Dois is wat kleiner, maar met zijn vieren zit je er alsnog riant bij. Midden in het centrum van Olhão, een schattig vissersdorpje. Casa Tres heeft een hele ruime patio waar je met z’n zessen tot laat in de avond kunt genieten van wijn (en met privé sinaasappelboom!).

theAddresses