4 juli 2022, door Iben Dekker

Red een maaltijd en bespaar met de Too Good To Go app

4 juli 2022, door Iben Dekker

Red een maaltijd en bespaar met de Too Good To Go app

Gooi jij je melk of vlees wanneer het nét over datum is meteen weg? En ben je al bij de prullenbak wanneer je banaan er net niet meer zo lekker uitziet? Of kook je wel eens veel te veel en gooi je het overgebleven weg? Je raadt het waarschijnlijk al: hier een kleine preek over voedselverspilling. Dat we veel voedsel verspillen, wisten we waarschijnlijk allemaal al wel, maar hoeveel dit precies is daar schrokken we toch wel van. Namelijk een derde van al het eten in Nederlands wordt verspild. En hier maken we ons allemaal, misschien niet bewust maar toch, schuldig aan. Het lijkt misschien ver weg die oplossing, maar toch kan voedselverspilling écht tegengegaan worden zonder dat dat zo ingewikkeld is. Lees hieronder meer.

 

Nog meer over Too Good To Go lees je hier.

Red een maaltijd met Too Good To Go

Red een maaltijd met Too Good To Go

Voedselverspilling heeft niet één oorzaak, maar veel verschillende. En Too Good To Go kan je helpen jouw probleem te identificeren en aan te pakken. De app Too Good To Go redt namelijk producten die lokaal bij ondernemers overgebleven zijn en voor minder dan 5 euro kun je een tas vol producten ophalen bij je favo winkel. Zo zetten zij bijvoorbeeld producten die in de supermarkt niet meer verkocht kunnen worden, of maaltijden in een restaurant die zijn overgebleven in de app en kunnen wij dit voedsel redden. Maar twee stappen en je neemt al deel aan een bewustere toekomst. Download de app  en pick up your box bij de winkel in de buurt. Een goedkope tas vol met eten en je helpt om het voedselverspillings-probleem tegen te gaan.

Win win!

In de Too Good To Go app kun je je voorkeur aangeven (er zijn namelijk verschillende soorten boxen). De magic boxen (laat je verrassen), groente & fruit boxen, brood boxen en thema boxen. Maak je keuze en haal in dat restaurant of in die supermarkt je box met eten op. Hoeveel het is, wat het precies is weet je dus nog niet; misschien heb je de ene keer boodschappen voor een hele week of vries je wat dingen in en en de andere keer kun je er die avond perfect een lekkere maaltijd van maken. Het gaat er immers om: niks verspillen.