Nederland, Amsterdam10 september 2021, door Maartje

Just opened: Italiaanse trattoria Volare in Amsterdam-West

Nederland, Amsterdam, 10 september 2021, door Maartje

Just opened: Italiaanse trattoria Volare in Amsterdam-West

And de Karavaan goes on... Nouja, sort of speak dan: de eigenaren achter die relatief nieuwe zaak (Karavaan dus) in Amsterdam-West (want krap een jaar open en toen veel te lang hartstikke dicht) heeft een broertje (of zusjes, wat je wil): een toegankelijke Italiaanse trattoria dit keer. De naam? Die is wederom lekker makkelijke te onthouden: Volare. Of zijn wij de enige die bij die titel meteen luidkeels Hazes inzetten? Vast niet.

Horecaondernemers Daan Bonsen en Arne de Wit (de mannen achter Karavaan, Amsterdam dus, dat het helder is) - openen hun Volare in dat welbekende grote hoekpand mét dijk van een terras aan de Admiraal de Ruyterweg in Amsterdam-West (daar waar voorheen Mexicaans restaurant Frida zat, en daarvoor Partisan en dáárvoor Fa. Speijkervet). Keuren we goed. En lekker nieuws komt dit keer in meervoud: het restaurant heeft namelijk ook nog een eigen een aperitivo bar: Bomboloni’s.

Volare + Bomboloni’s Amsterdam

Volare + Bomboloni’s Amsterdam

Nu vielen we meteen als een blok voor de looks van Volare: tikkie retro en veel zachte knuffelkleuren zoals het zand en blauw dat je aan de Amalfi kust ziet wanneer je zo net tegen de zon inkijkt. He, fijn, precies waar we zin in hebben Volare.

Italiaanse trattoria Volare is vanaf 8 september 2021 dagelijks geopend. Pizza uit de steenoven, antipasti of huisgemaakte pasta’s family style (zoals dat heurt bij een trattoria) én een fles goede wijn. Of drie. De keuken wordt geleid door twee Italiaanse chefs uit Cremona & Thiene. Zij namen recepten van hun thuisland mee, zoals gegrilde octopus en T-bone steak, regelrecht van het vuur. Ook de klassiekers, zoals arancini en calamari fritti staan op het aperitivo menu.

Bonuspunten voor het overdekte terras. Ook hier komen de (terras)tafels – als het aan Daan en Arne ligt – razendsnel vol te staan met verschillende focaccias, eiergerechten, quiches, frisse salades, selectie van Italiaanse hammen, verse sappen en cocktails.

Bomboloni’s gaat van donderdag t/m zaterdag vanaf vier uur tot in de diepe nacht open. De bar huist in een aparte ruimte, gescheiden van het restaurant van Volare. Hoge tafels, barplekken en een lounge hier – zoals je het wil direct na het werk en waar je als het even kan niet meer vertrekt voordat het echt moet.