12 september 2019, door Maartje

Traveltainment: wij luisteren boeken via Storytel. De favorieten van Milou

12 september 2019, door Maartje

Traveltainment: wij luisteren boeken via Storytel. De favorieten van Milou

Stel, je bent hier voor het eerst op deze website en je denkt... Goh, wat leuk, al die adresjes... Maar wie schrijft dat allemaal? Dat doen wij, team Bart, een clubje van 6 mensen. Bart is een bijnaam en we dragen die pet met een aantal mensen zodat we onze 'kijkbuisvrienden' kunnen vermaken met al het leuks dat er op de wereld te vinden is. Die plekken bezoeken we uiteraard zelf en dus zijn we regelmatig onderweg. Leuk, en het geeft ons de gelegenheid om al doende regelmatig een boek te lezen. O nee wacht: we sjouwen met cameras en volle tassen en zien het niet zitten om dan ook nog een boek mee te sjouwen. Dus luisteren we. Wat ons betreft is 'onderweg' namelijk het beste moment om te luisteren naar mooie, inspirerende en/of leerzame verhalen terwijl we toch onze handen vrij hebben, en Storytel is onze go to app. Wat we dan luisteren? Vertellen we je graag, zodat je weet waar te beginnen als je gaat downloaden. Dat doe je hier. Wij zouden het doen want zijn al een poosje verknocht. Have fun!

De favorieten van Milou Verbeke

De favorieten van Milou Verbeke

Onze Milou werkt niet alleen voor Barts Boekje maar ook voor een uitgeverij – de droom aangezien deze alleskunner niet voor niet literatuur studeerde. Milou trapt deze reeks luisterboekentips af met de drie boeken waar ze reikhalzend naar uitkijkt.

(oja, misschien overbodig om te zeggen, maar als je deze tips nou meteen op je telefoon leest, er komen er namelijk deze week nog een paar, dan kun je de link meteen gebruiken om de boeken te downloaden!)

Washington Black - Esi Edugyan 

Washington Black - Esi Edugyan 

Wanneer Washington Black, een elfjarige slaaf op een suikerplantage in Barbados, de persoonlijke bediende van de excentrieke Titch Wilde wordt, krijgt hij de kans op een nieuw leven. Titch is bioloog, ontdekkingsreiziger en uitvinder, geobsedeerd door zijn creatie: de heteluchtballon. Maar de dood van een familielid vermorzelt zijn idealistische plannen en Washington komt in gevaar. Ze besluiten te vluchten, maar dan verdwijnt Titch. Washington moet zijn weg alleen zien te vinden, op zoek naar echte vrijheid.
Luister Washington Black hier op Storyel. 

Kamers, antikaters - Niña Weijers 

Kamers, antikaters - Niña Weijers 

Een vrouw woont op de bovenste verdieping van een rijzig, laat negentiende-eeuws pand aan een stadspark. Ooit woonde er een kunstschilder die melancholische stadsgezichten maakte en artistieke vrienden ontving in zijn atelier. Nu schrijft ze er een boek. Onder haar vingers beginnen verleden, heden en toekomst over elkaar heen te buitelen. De werkelijkheid blijkt een veelvoud, en zijzelf ook, zeker wanneer ze opduikt als personage in de roman van haar goede vriendin M, die haar misschien wel of misschien niet zal laten leven.
 
Luister Kamers, antikamers hier op Storyel. 

Fluisternetwerk, Chandler Baker

Fluisternetwerk, Chandler Baker

Sloane, Ardie, Grace en Rosalita werken al jaren bij Truviv, Inc. Het plotselinge overlijden van de directeur betekent dat hun baas, Ames, waarschijnlijk de leiding over het hele bedrijf zal overnemen. Ames wordt al jaren omringd door geruchten over hoe hij vrouwen behandelt. Deze geruchten zijn altijd genegeerd, onder de tafel geveegd door degenen hogerop. Deze keer, als ze ontdekken dat Ames zich ongepast gedraagt, zullen ze het niet zomaar laten gaan. Deze keer is het genoeg geweest. Het besluit van Sloane en haar collega’s ontketent een catastrofale in het kantoor. Leugens zullen worden ontmaskerd. Geheimen zullen worden onthuld. En niet iedereen zal het overleven. Al hun levens – als vrouwen, moeders, echtgenotes, vriendinnen, zelfs als tegenstanders – zullen dramatisch veranderen.
 
Luister Fluisternetwerk hier op Storytel.