10 juli 2019, door Maartje

Traveling light doe je zo (en ja, ook met kids)

10 juli 2019, door Maartje

Traveling light doe je zo (en ja, ook met kids)

Mijne gutte, doe dóen mensen dat toch? Met alleen handbagage de vakantieweek door? Wat helemaal schier onmogelijk lijkt te worden wanneer er jong grut in het spel is. Maar het is wél lekker hoor, vakantievieren met minimaal gesleep en gezeul, immers; het is vakantie. Uw team Barts Boekje is de afgelopen jaren behoorlijk door de wol geverfd en hoewel we zo af en toe, als we weten dat we een luxe tripje tegemoet gaan, best nog wel eens uit de band willen springen wat betreft bagage, kunnen we doen we een weekje Spanje lachend met alleen handbagage. Jawel, ook met kind. Hoe? Zo. Dit zijn de beste tips voor traveling light.

Kies slim voor de vlucht

Kies slim voor de vlucht

Een schot voor open doel maar bedenk van te voren goed wat je precies gaat doen tijdens je vakantie. Heb je een familiehuis op loopafstand van het strand gehuurd? Bewaar dan liever ruimte voor een paar slippers en een lekker vest(je) dan een paar extra hakken. Dat gezegd: reis als het even kan in stijl. Je beste goed? Trek aan. Meestal is dat namelijk de outfit die het meeste plek in beslag neemt. Bovendien voel je je vele malen leuker en minder verkreukeld als je op een paar hakken en in een kek colbert het vliegtuig uit stapt. Dunne slippers in je handbagage is altijd een goed plan wanneer je naar een warm land afreist. Persoonlijk kies ik altijd voor een lange jurk met een broek eronder. Lekker warm in de airco op het vliegveld en je hebt meteen twee outfits te pakken. Aangekomen? Broek in je tas, slippers aan: summer ready. Heb je een hotel in het centrum en wordt het een week van uiteten gaan en cocktails nippen? Loafers zijn je redding. Chic en comfortabel. Kortom: je vliegtuigoutfit kan zomaar al de helft van je koffer zijn. Dat joggingspak, want dat zit zo lekker tijdens de vlucht? Komop mensen, dat vod gooi je in een hoek en zie je de hele vakantie niet meer. Thuislaten die handel.

Ton sur Ton

Ton sur Ton

Stem je koffer af op 1 kleurenpallet. Klinkt misschien saai maar het combineert wel zo lekker! Een hele koffer met wittinten mixt veel gemakkelijker met elkaar dan een kleurrijke bedoeling. Zorg dat je items more or less allemaal door elkaar gestyled kunnen worden: op die manier heb je met een paar items de hele wat toch iets anders aan. Een enkel kleurtje kan er dan heus nog wel bij uiteraard. Doe hetzelfde voor je mini trouwens.

Twijfel je aan jezelf? Leg dan de week voor vertrek al pen en papier klaar en schrijf daar op wat je allemaal mee wil nemen en nodig denkt te hebben. Gedurende de week wordt je lijstje langer én ga je her en der wegstrepen. Op pakdag weet je precies wat je wel en niet mee hoeft te nemen. Bovendien wordt de kans dat je iets vergeet erg klein op deze manier.

Stelregel: wat je thuis niet draagt, draag je op vakantie ook niet. Thuislaten dus.

Speur ter plekke naar boeken

Speur ter plekke naar boeken

Een groot deel van het gesleep zijn leesboeken. Ja, het is heerlijk om je tijdens je vakantie te verliezen in een boek, maar je sjouwt je een breuk. Dikke kans dat je deze zomer naar bijvoorbeeld Frankrijk, Italie, Spanje of Portugal gaat. Verrassing: je bent de enige niet! Al die mensen, Nederlanders, die je voor gingen, sleepten vast en zeker ook een aantal pockets mee vanuit eigen land en vaak besluiten mensen om die boeken in het hotel te laten liggen als ze uitgelezen zijn. Dat is mooi want daar doe jij je voordeel mee. Bovendien is het wel zo duurzaam, van die tweede kans boeken, en zo lees je ook weer eens wat anders. Hetzelfde geldt overigens voor tijdschriften: nog nooit zag ik geen uitgelezen Linda, Privé of VT Wonen op het strand slingeren.

Lapjes, van strandlaken tot sjaaltjes

Lapjes, van strandlaken tot sjaaltjes

Persoonlijk ben ik een groot (groot!) voorstander van lapjes. In alle soorten en maten. Neem 2 of 3 mooie sjaals en sjaaltjes mee: de grote kun je als dekentje gebruiken voor je mini op het strand of om jezelf heen slaan na een duik in de zee. De kleintjes draai je in je haar, om je middel of om het hengels van je tas: dat leukt meteen die witte jurk op. Tip: als je in de de punten van een sjaaltje knopen maakt, is het meteen een leuk zonnehoedje voor je mini.

Kies in plaats van een groot, zwaar strandlaken voor 1 of 2 hammamdoeken, waarvan tenimnste 1 gevoerd met badstof. Voor 15 euro koop je bijvoorbeeld die van Walra (deze zijn via Wehkamp, de dag na je bestelling in huis). 123hammamhanddoek.nl heeft ze ook in alle kleuren van de regenboog.

Handwas

Handwas

Yup. Het geheim van de chef: wij handwassen altijd op vakantie. Kleine moeite groot plezier.

Billie Wonder zwemluiers

Billie Wonder zwemluiers

Over wassen gesproken: nog zo’n ruimte slurper zijn luiers. Die kun je allereerst ook op de locatie kopen, al zijn zwemluiers wel vaak stukken schaarser/ slechter te vinden. Wij hebben zwemluiers van Billie Wonder aangezien die kleine toch het grootste deel van de tijd op het strand loopt. Wil je echt duurzaam doen én lichtgewicht reizen, overweeg dan ook eens om de normale luiers te vervangen door wasbare luiers: super goed voor mensen en milieu en de vakantie is een mooi moment om te testen of het wat voor je is.

Lees meer: Billie Wonder