Spanje, Ibiza13 oktober 2020, door Barts Boekje

5 x (geweldige)organic farms op Ibiza

Spanje, Ibiza, 13 oktober 2020, door Barts Boekje

5 x (geweldige)organic farms op Ibiza

Mocht je one of the lucky few zijn die het dit najaar voor elkaar krijgt om naar het paradijs dat Ibiza heet af te reizen, zul je op zoek moeten naar alternatieven voor de fancy clubs en restaurants. Ons advies? Back to the farm. Hier een paar ultieme tips (ook meer dan leuk voor met kids!).

La Granja Ibiza

La Granja Ibiza

Ongetwijfeld een van de bekendste en knapste farms van het eiland. La Granja. Hier kun je as we speak voor ze dit seizoen sluiten nog net een paar laatste dagen in fancy dress al sippend aan een cocktail de sunset achter de heuvels van sant Antonie zien zakken. Hier (eerder artikel) vind je meer info over dit prachtige eco hotel/ restaurant.

Maar er is op Ibiza meer hot & happening op farm vlak.

Finca Ecologica Can Musón

Finca Ecologica Can Musón

Deze idyllische setting is meer van het kaliber ‘voeten in de klei’ en een waar feest voor kids. Bij Can Musón is het altijd feest. Het kleine spul krijgt bij de ingang een emmertje groen mee om de rondscharrelende geiten, pony’s en konijnen naar hartenlust te voeren. Volop vermaak te midden van de dieren, de moestuin en het speeltuintje, terwijl wij zelf het liefst langs de stalletjes met kleurrijke bloemen, geurige groentes, fruit, kruiden en verse eitjes struinen. Iedere donderdag is hier bovendien het lekkerste -op ambachtelijke wijze gebakken- brood van het eiland te koop. Als je er toch bent, geniet dan vooral ook nog even van een ultiem ecologisch ontbijtje of lunch bij deze prachtige finca Can Musón. Denk glutenvrije banana pancakes, aubergine a la Napolitana, homemade marmalades en zoet geurende smoothies. Uiteraard is dit alles enkel bereid met de meest verse ingrediënten uit eigen tuin.

Es Currals Alpacas Ibiza

Es Currals Alpacas Ibiza

Deze alpaca farm & weefstudio, genaamd Es Currals Alpacas, is eveneens een feestje om met kids te bezoeken. Er mag hier namelijk volop gevoerd, geaaid en geknuffeld worden. Op deze plek bevindt zich tevens Wishfulfilling Weaving, een weefstudio waar met de alpacawol exclusieve sjaals op een traditioneel houten weefgetouw geweven worden. Naast hun eigen designs, kun je hier ook terecht voor een customized ontwerp in jouw zelf gekozen favoriete wolsoort, weefgaren, kleur, patroon en weeftechniek. Es Currals Alpacas is een paradijs voor iedereen.

Wat ons betreft zijn vanaf nu de fancy clubs overbodig, farm life it is!

The Farm Ibiza

The Farm Ibiza

We hebben ‘m hier ooit eerder genoemd, toen net vers van de pers. Deze knap gerenoveerde, waanzinnig gestylde oude finca vol (vintage) design van de charmante Spaanse Francesca en haar gezin was destijds te huur als vakantieverblijf. Dat is helaas inmiddels niet meer het geval (wat wij overigens best begrijpen, in zo’n parel blijf je het liefst zelf alle 365 dagen zitten waar je zit), maar gelukkig is er ook goed nieuws. Francesca is op The Farm inmiddels haar eigen bloemkwekerij is begonnen.

Bij The Floral Studio kun je terecht voor de kleurrijkste creatieve boeketten voor elke gelegenheid. Daarnaast organiseert zij regelmatig een pop up farm market, waar -naast producten van de The Farm zelf- verschillende andere locale ondernemers unieke handmade producten aanbieden. Overbodig om te benoemen dat dit alles uiteraard eveneens ultiem stijlvol gebeurd, in de droom die zij haar achtertuin mag noemen. Hapje en drankje erbij, knap restaurant dat deze setting overtreffen kan. Stay vooral tuned voor data.

The Floral studio 

Terra Masia Ibiza

Terra Masia Ibiza

Deze meest magische plek midden in de weilanden richting Santa Eularia heeft het allemaal. Welke plek? Terra Maisa is the name! Rondom de oude witte finca met mintgroene houten deuren en rieten daken scharrelen schaapjes en kippen tussen de vijgen- en citroenbomen. Een insectenhuis, de oude waterput, romantische zitjes van vintage meubelen met lichtkoorden erboven te midden van velden vol kleurrijke bloemen… Nope, idyllischer ga je het niet krijgen. Naast dat ze met hun 56 hectare land de grootste farm van het eiland zijn en al hun met liefde bereidde producten hier ook te koop zijn (hun befaamde farmbox kan zelfs thuis bezorgd worden) is Terra Masia tevens de ultieme breakfast spot.

 

Je kan hier ook terecht voor ontspannen yoga sessies en in de zomer worden er speciale diners georganiseerd, waarbij je aan lange houten tafels tussen de veldbloemen onder de sterren zit.

Mocht je geïnspireerd zijn; Terra Masia biedt verschillende workshop en heuse Ecological Agriculture classes aan. Je kunt ook vrijwilligerswerk komen doen, om alle kneepjes van het farmersvak zelf onder de knie te krijgen. Een leukere plek om dit te doen bestaat volgens ons niet

Hebben we je warm gemaakt? Kan ook bijna niet anders met deze parels. Bart loves Ibiza dus plenty andere (prachtige) spots hebben we ook.