31 juli 2019, door Maartje

Reizen met een baby, zo doe je dat dus zonder zorgen

31 juli 2019, door Maartje

Reizen met een baby, zo doe je dat dus zonder zorgen

(een groot deel van dit artikel werd oorspronkelijk geschreven voor &C magazine)

Do’s (en een enkele don’t) in en uit het vliegtuig (Timemanagement)

Do’s (en een enkele don’t) in en uit het vliegtuig (Timemanagement)

Vlieg niet midden in de nacht: het is een utopie om te denken ‘dat-ie dan toch slaapt’. Hij of zij moet in en uit de wagen, in en uit het veiligheidsriempje en dat natuurlijk altijd als de oogjes nét dichtvallen. Zeg nou zelf: daar zou jij ook narrig van worden. Bovendien heb je zelf evenmin de kracht om de leuke ouder met het engelengeduld uit te hangen. Reserveer trouwens een stoel voor in het vliegtuig. In de buurt van de cockpit is het makkelijker sussende rondjes lopen.

Over utopieën gesproken: spontaan een upgrade krijgen is een fabel. Wil je dat wel, vraag dan bij het inchecken voor je langeafstandsvlucht of er nog eersteklasplaatsen zijn. Wij kochten zo voor 300 euro per persoon extra een upgrade voor onze vlucht naar Miami. Verwend? Een beetje. Het waard? Ja.

Zorg van tevoren dat je (via je hotel) een pick-up regelt, ook als je een auto gaat huren. Stel dat je een rotvlucht hebt gehad (vast niet), dan is iemand die je op komt halen een groot cadeau. Geef vooraf aan dat je een babyproof autozitje wilt.

All inclusive

All inclusive

Echt (echt) niet dat wij ooit in een resort zouden gaan vertoeven. Tot we ineens ouders waren, naar de zon wilden en de Hillside Beach Club vlak bij Dalaman in Turkije in het vizier kregen. Fast forward naar het einde van de vakantie: uitgerust. Het oord is prachtig en ligt in een privébaai uit de vakantieboekjes. Alleen het midden van het oord is toegankelijk voor kinderen (en kindvriendelijk zonder schreeuwerig, felgekleurd plastic), links en rechts niet. Er zijn drie restaurants waarvan één adults only, en dat is top: er is namelijk ook een oppasservice, zodat je de deur uit kunt voor een date night. Grotere kindjes kun je overdag met een gerust hart achterlaten bij de kidsclub. Lees meer: Picture Perfect Resort Hillside Beach Club

Europees vertier

Europees vertier

Het is geen verrassing dat korte afstanden prettig zijn. Nog een opgedane wijsheid: hoe zuidelijker in Europa, hoe doller het volk is op je kleintje. En dat is gewoon leuk. Basta. De Costa Blanca is een redelijk onontdekt gebied met prachtige witte stadjes aan de kust en tal van mooie baaitjes met ­knusse chiringuitos (Spaanse strandtentjes). En dacht je dat het klaar was met Ibiza: think again. Met een baby leer je het Spaanse eiland helemaal opnieuw kennen. Barts Boekje x Ibiza

En dan ons favoriete gebied op een heel ander eiland: de Engelse Cotswolds. Wij steken altijd over via ­­Dover zodat we onze eigen auto, en hond Willem, mee kunnen nemen.

Of Griekenland, daar vreten ze je baby ongeveer op. Gezellig wel. Het vaste land is fijn en als je niet idolaat bent van de buggy maar een draagzak ook prima vind, is Santorini ook hemels.

Verder van huis

Verder van huis

Eerlijk? Ik denk niet dat er bestemmingen zijn waar je niet heen kunt met een baby. Toegegeven, Lissabon is wat lastig met al zijn trappen en het valt zwaar Marrakech af te vallen, maar die stad is wel erg warm en druk. Amerika is een goed land om met een kinderwagen doorheen te crossen. Wij vonden Miami met al zijn hotels pal aan het strand heerlijk comfortabel.

Al is de allerfijnste bestemming ver weg met een kleintje Kaapstad. Twee redenen: er is geen tijdsverschil en het leven vindt er vrijwel volledig overdag plaats. Geen fomoverschijnselen. De perfecte vakantie met je mini als je het ons vraagt, en dus is er een nieuw boek onderweg met de beste tips voor precies dat in Kaapstad: Cool Cape Town Kids. 

Maar ook Mexico is magisch met je kleintje!