Indonesie, Bali18 januari 2024, door Demi Passier

The best of Uluwatu, Bali: rondje (surf)stranden

Indonesie, Bali, 18 januari 2024, door Demi Passier

The best of Uluwatu, Bali: rondje (surf)stranden

Als we het hebben over zon, zee, strand, goed (budget) eten, vriendelijke mensen en veel moois, dan hebben we het over het Indonesische eiland Bali. Een van 's wereld meest bezochte vakantie eilanden op dit moment, maar waar je nog steeds in alle rust kunt eten, drinken en chillen to the max. Maar waar moeten we nu zijn voor de beste spots als het gaat om (surf)stranden in het welbekende Uluwatu? Voilà, hierbij een rondje stranden en waar to go.

Fijne (surf)stranden

Fijne (surf)stranden

Languit chillen, sappie in je hand en even helemaal niks, daarvoor ben je tenslotte hier. We hebben de lekkerste, fijnste en meest relaxte stranden voor je uitgezocht. Van die plekken waar je het liefst het hele jaar door wil zijn.

Binging – Om te beginnen bij onze lievelings. Dit is dé surfspot, waar surfers naar op zoek zijn. Bij aankomst zul je door smalle steegjes moeten lopen en als nieuweling zul je twijfelen of je bij de juiste spot bent aangekomen. No worries, uiteindelijk openen de steegjes en ben je aangekomen op deze knappe spot. Het is een prachtig strand met uitzicht over de Indische Oceaan. Elke surfer weet je hier te prikkelen, vooral de ervaren en professionele surfers onder ons.

Green bowl – Na een paar honderd steile, stenen traptreden ben je aangekomen op deze spot. Het is een van de meest afgelegen stranden van Bali: een kuststrook van 30 meter met grof wit zand, te vinden aan een 75 meter hoge klif. Green bowl trekt avontuurlijke weekendgangers en fanatieke surfers aan, die houden van rustige golven en wel toe zijn aan een beetje uitdaging. Let op, je kunt er alleen met laagtij zijn, anders is er no beach.

Maar we zijn er nog niet, er zijn veel meer plekken waar je jezelf kunt uitsloven. Zo is Balangan een prima strand waar het om surfen draait. Je vindt er diverse surf restaurants, simpel eten, simpele inrichting maar wel erg ‘cool’. Verder zijn Dream Sea, Suluban, Nungalan en Impossibles plekken waar je check zit als het om surfen draait.

Door naar de fijne relax stranden. Niet dat die andere niet fijn zijn hoor. Dit zijn van die plekken waar je gewoon kunt chillen to the max en jezelf kunt settelen op een ligbed.
Melasti beach – Iets verder van het centrum, op +/- 20 minuten rijden vind je deze spot, omringd door hoge kliffen. Een breed en ruim strand, met extreem zacht wit zand. Je kunt er heerlijk zwemmen, het water is kristalhelder. Het unieke aan deze spot is de zon bij zonsondergang, zo’n lekker romantische setting. Ook kun je er goed snorkelen, zeesterren en vissen spotten. Mooi plekkie dit.
Nyang Nyang – Buiten dat je er geen ligbedden hebt en 600 trappen omlaag moet, is dit een van de mooiste stranden. Maar ach, heb je wel meteen een workout gehad. Gaan voor de makkelijke weg? Pak de scooter omlaag. Een van de weinige plekken waar het hele jaar golfen zijn, tip voor de surfers onder ons. Ook een goede plek om te duiken. Eigenlijk gewoon een (hele) knappe spot.

 

Naast de bovengenoemde fijne stranden is het bezoek aan Dreamland, Padang Padang en Thomas Beach ook zeker de moeite waard. Gewoon van die stranden waar je eigenlijk niks meer te wensen hebt. Komt dat even goed uit.
Gelukkig hebben we buiten een tal aan fijne standen, ook genoeg hotspots op het eiland die de moeite waard zijn. We hebben ons best gedaan, plekken waar je wil wezen. Alstu.