Indonesie, Bali30 mei 2024, door Julia Leijzer

Baligrass retreats: Yoga bij de locals op Bali

Indonesie, Bali, 30 mei 2024, door Julia Leijzer

Baligrass retreats: Yoga bij de locals op Bali

Een goede yoga retreat vinden op Bali is soms moeilijker dan het lijkt. Het barst van de hippe toko's waar je lessen Hatha, Yin of Pilates kunt volgen en kunt overnachten in de meest prachtige huizen, maar welke kies je dan? Een echte zen-bestemming is Baligrass retreats in het binnenlandse plaatsje Sesandan in Tabanan op Bali; een retreat centrum weg van het drukke toerisme, gerund door de locals. 

 

Hier begin en eindig je je dag met een yogasessie in de ruime yogashala met uitzicht over de groene rijstvelden, ook wordt er driemaal daags vers voor je gekookt. 's Ochtends staat er vers fruit met homemade pancakes of een veggie omelet voor je klaar, en een wisselend menu voor de avond. Rijst, tempeh, kip, paksoi, watermelon juice toe en je dag vol zen zit erop.

 

Yogashala tussen de rijstvelden

Yogashala tussen de rijstvelden

Na een dutje in één van de guesthouses wandel je op je gemak naar de mooiste plek van Baligrass. Iedere dag worden er verschillende yogastijlen gegeven in de yogashala op het terrein, met een prachtig uitzicht over de rijstvelden. Je hoeft geen yogaprof te zijn om aan de yogalessen deel te nemen, elk niveau is welkom. Stretch and relax.

Vers fruit, zwemmen, en massages

Vers fruit, zwemmen, en massages

Fris fruit als dragonfruit, watermeloen en papaya vliegen je om de oren. Natuurlijk smaakt dit bij Indonesische temperaturen stukken beter! Ook een massage in de mini tempel zit in de full package, je komt hier om te resetten: fully.

Vergeet de Roma koekjes niet in de zithoek; simpel maar o zo verslavend! Duik in het zwembad, tan nog even tussen het groen en het is weer tijd voor het volgende diner.

Kokosolie maken en gids door het dorp

Kokosolie maken en gids door het dorp

Bang dat je je gaat vervelen daaro? Dat hoeft niet, jouw local tour guide heeft aan alles gedacht. Wanneer jij je eigen hutje uitloopt staat het programma al klaar. Op woensdag ga je kokosolie maken bij een Indonesisch echtpaar in een knusse schuur, vol passie demonstreren ze het hakken van de kokosnoot en het olieproces, totdat je je eigen flesje olie meeneemt. Op donderdag neemt een van de locals je mee het dorp in voor een village clean-up, ja ook jij gaat met grijper en vuilniszak het dorp in om plastic afval te verzamelen. Ondertussen zie je alle highlights van het dorp.

 

Baligrass