16 november 2019, door Lise Steegmans

uncommon Amsterdam: voor een goed bakkie en lunch om te smullen

16 november 2019, door Lise Steegmans

uncommon Amsterdam: voor een goed bakkie en lunch om te smullen

Koffieleuten en lunch gekkies opgelet. We hebben een nieuwe aanwinst in Amsterdam en het luistert naar de naam uncommon. Daar brouwen ze heul lekkere koffie en bereiden ze heul lekkere lunch. En dat gewoon aan de drukke Eerste Constantijn Huygensstraat.

uncommon Amsterdam

uncommon Amsterdam

Let wel; uncommon is er niet voor de snelproevers met wansmaak. Bij uncommon Amsterdam staat koffie hóóg in het vaandel. Dat mag ook wel als je zelf de bonen roast. De koffiebonen komen van over de hele wereld, maar zijn altijd duurzaam verbouwd. Voordeel van deze verscheidenheid is dat waar je ook trek in hebt, je smaakpapillen gelukkig zullen worden – mits je je laat leiden door het geweldige personeel. Geen zin in koffie dan zit je hier nog steeds op een fantastische plek. Zelfgemaakte kombucha en sodas met vers fruit of kruiden, maar ook een heerlijke kop thee van de beste farms. En wat dacht je van hun matcha drinks?

Maar naast prachtig en eerlijk vloeibaar lekkers kun je bij uncommon ook terecht voor je lunch. Net als dat hun koffie’s uncommon zijn vanwege hun oorsprong, gebruiken ze in elk gerecht ook minimaal één ingrediënt dat wat ongebruikelijker is. Het menu volgt de seizoenen, maar momenteel kunnen we de kimchi tosti echt niet laten liggen. Hoewel wat eerder op de dag de açai guarana bowl ook echt heel fijn is.