Nederland, Amsterdam25 januari 2021, door Michel + Renske

Voor je zuurdesembrood moet je naar: Rise Bakery in De Pijp, Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 25 januari 2021, door Michel + Renske

Voor je zuurdesembrood moet je naar: Rise Bakery in De Pijp, Amsterdam

Rise Bakery, normaal verscholen achter de vele marktkraampjes van de Albert Cuypmarkt in de Amsterdamse Pijp maar momenteel - elk nadeel heb z'n voordeel - een stuk zichtbaarder. Het aanzicht doet ons een beetje denken aan koffiebar Fragments in Parijs maar deze is dus een stukje dichter bij huis. het sympathieke Rise Bakery vind je namelijk 'gewoon' op de Albert Cuypstraat in De Pijp in Amsterdam. Een verscholen topplekkie, we zeggen het je.

Rise Bakery Amsterdam

Rise Bakery Amsterdam

Het verhaal van Rise Bakery Amsterdam? Een drietal ondernemers dat elkaar enkele jaren geleden in Londen ontmoetten startten juist in covid tijd deze bakkerij. Waarom? Omdat het voelde als 1 + 1+ 1 = honderd. Je snapt. De ene partner met een dijk van ervaring in bakken, de tweede ervaring in koken en nummer drie is een ster in front-of-house: een one of a kind gastvrouw en het brein voor de – iemand moet het doen – administratieve/ commerciĆ«le rompslomp. Tadaa, je business kan niet beter beginnen met deze drie koppen aan het roer.
Bij Rise Bakery kun je terecht voor je brood en patisserie supply. Denk aan amandelcroissants, tartelettes maar ook aan heerlijke klassieke pain au chocolat. Daarnaast maakt een ervaren bakker de heerlijke zuurdesembroden en liggen die standaard, elke dag vers, op de plank.
Rise Bakery is ook open voor koffie to go mocht je lekker het park in willen duiken met een bakkie en wat lekkers. Elke dag van 8-5 uur open behalve zondag (good to know!).