Duitsland, Düsseldorf11 februari 2023, door Bo Peters

Vabali Spa in Dusseldorf: een stukje Bali dichterbij huis

Duitsland, Düsseldorf, 11 februari 2023, door Bo Peters

Vabali Spa in Dusseldorf: een stukje Bali dichterbij huis

Niets zo fijn als ontspannen. Geen stress, geen drukte, geen gedoe, maar je onder te dompelen in wellness en rust. Voor dat gevalletje ‘lekker niks doen’. Als een spa ons dan ook nog het gevoel geeft dat we eventjes in ons oh zo geliefde Bali zijn beland, is dat des te fijner. Rol na een dag in de spa vervolgens zó je bed in – eerlijk: een spa zonder hotel is toch wel echt een minpunt – en voilà: jouw nieuwe maand begint top. Een cadeau aan jezelf. Dat Vabali in Düsseldorf. You’re welcome.

Vabali Spa

Vabali Spa

Op ongeveer een uur rijden vanuit het zuiden van ons land vind je Vabali Spa, enkele kilometers van Düsseldorf. Het thema van deze wellness is, goh, Bali. Dat voel, zie en proef je in alles vanaf het moment dat je binnen stapt. Eerlijk? Er zijn best wel wat grote wellness-centra waarvan we denken: liever niet. Te massaal, te druk, te net niet. Maar niet hier bij Vabali: groot, ja dat is, maar ook chique. Het ademt klasse en allure, waarbij de tinten, stoffen en materialen ons doen denken aan Bali. Picture perfect. Ondanks de grootte van de spa is het een rustige oase. Met heerlijke, intieme loungeruimtes waar je met een goed boek en een glas rode wijn jezelf op de fluwelen stoel voor de open haard – ja echt – kunt knallen. Wat er verder zoal te vinden is bij Vabali? Tien sauna’s, waarbij de keuze reuze is: van een stoombad tot een kruidige panorama sauna. Voor ieder wat wils. Persoonlijke favoriet: de infinity-pool in de tuin, omringd door bamboe –  met uitzicht over het meer de Elbsee. Tien punten.

Naast de sauna’s en de zwembaden bieden ze verschillende treatments, zoals olie- en hotstone massages. Alles kan, hier bij Vabali.

 

Dus heb je zin in een potje onthaasten en disconnecten – dat is toch een fijne bijkomstigheid van die spa’s, geen telefoons toegestaan – om het jaar/het weekend/de dag goed te beginnen? Vabali is your friend. Verzeker je van een hotelkamer en maak er meteen een weekend weg van.