Nederland, Amsterdam15 augustus 2022, door Iben Dekker

De beste en fijnste massages in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 15 augustus 2022, door Iben Dekker

De beste en fijnste massages in Amsterdam

Al vaker gezegd: nothing beats een goede massage op zijn tijd. Meestal tijdens het weg (Marokko! Bali! Thailand!) en onderweg zijn (voetmassage op het vliegveld bij vertraging - aanrader) en veel te weinig in het Amsterdamse. Al is het echt een goed idee hoor, een 'stukje' me time/self care/nu-even-niet op zijn tijd, gewoon in de buurt. Maar hóe dan? Want stiekem vinden we het moeilijk, die tijd maken. Gelukkig is de oplossing altijd simpel, daar hoeft in principe echt geen coach aan te pas te komen. Sterker nog, we stelden een lijstje voor je op: me time (zonder coaches)

 

En er gaat niks boven de quick fix der quick fixes: dit zijn de beste en fijnste massages in Amsterdam. Voor een uurtje niets anders dan you, yourself en de masseur.

Sauna Deco, Amsterdam Centrum

Sauna Deco, Amsterdam Centrum

Een onvervalste ouwe gouwerd is Sauna Deco, een van oudste sauna’s van Amsterdam (al ruim 40 jaar een begrip in de stad!) en als je niet alleen een massage, maar ook een beleving wil, dan moet je hier zijn. Je waant je in een chique Amsterdam meets Parijs spa en hopt van Finse sauna cabines naar stoombad en via infraroodsauna richting massages. Een keiharde parel in de stad – zonder enige twijfel. Kortom, Herengracht is de plek waar u moet wezen.

Sauna Deco 

Arigato, Amsterdam West/ Centrum

Arigato, Amsterdam West/ Centrum

Aan de rand van de Amsterdamse Jordaan is het ingetogen Arigato stilletjes een van je beste opties in town. Gespecialiseerd in zwangerschapsmassages (hoera) én in pijnlijke ruggen (en dergelijke). Het is er rustig, ingetogen, relaxed en, toch ook wel erg fijn, snel. Geen gelul, gewoon hele goede massages. Een glaasje water en een vriendelijk woord voor je weer weg gaat (vaak in de keuken tussen de droger en de was, maar dat is juist leuk). Groot fan? Groot fan!

Ook goed om te weten dat je bij Arigato ook goed terecht kunt met je sportblessure.

We like massage Amsterdam West

We like massage Amsterdam West

Aan een uber knus pleintje in de wijk Westerpark in Amsterdam West gillen (in a good way) de roze retro letters op de ramen van We Like Massage al van ver tegemoet. Niet te missen. Dat is top, want de massages van de leuke Barbara zijn zelf eigenlijk ook niet te missen. Een goede, intensieve massage die lekker lang mag duren in een gezellige huiskamersetting. 1o Punten voor We Like Massage in Amsterdam West(erpark)!

Akasha Holistic Wellbeing, Conservatorium Amsterdam

Akasha Holistic Wellbeing, Conservatorium Amsterdam

Akasha Holistic Wellbeing een spa noemen, dan doe je het eigenlijk tekort. Het staat bekend als het wellness centrum van Amsterdam met 1.000 vierkante meter aan pure luxe. Het is een ruime en rustige oasis en dat is toch knap zo midden in de hoofdstad. Een hammam, sauna, jacuzzi en de (van alle hotels in Amsterdam) meest compleet uitgeruste gym. De toch wel écht ervaren medewerkers leggen je maar al te graag in de watten. Je kunt er allerlei therapieën of behandelingen boeken – van facials tot massages tot watsuAkasha is al vaker dit uitgeroepen tot beste luxe spa van Nederland en mag dus zeker niet ontbreken in de lijstje.

Wil je meer weten over het Conservatorium Hotel, kijk dan eens hier.

The Essence of Presence, Oud-West

The Essence of Presence, Oud-West

In Oud-West in het AOC gebouw vind je The Essence of Presence, waar Jessica lichaamswerk verricht. Lichaamswerk? Ja, dat is dus zeker een massage, maar dan de 2.0 versie. Omdat je hier ‘mee-ademt’ tijdens de massage (Jessica begeleid je hier natuurlijk) blijf je veel bewuster tijdens het masseren en wordt het bijna een soort van mediteren. Er zijn verschillende soorten essentiële oliën (als je een voorkeur hebt: zeker aangeven!) Je gewrichten worden vrij gemaakt, er wordt diep en goed gemasseerd en door hier bewust bij te blijven ademen, vind je samen de plekken waar het lichaam een beetje extra hulp en liefde nodig heeft. Je bloedsomloop wordt zo beter, bewegen is makkelijker en zelfs twee dagen erna voelde je nog de nawerkingen van de massage, zowel lichamelijk als mentaal. Voor je eerste sessie ga je ook altijd eerst even zitten met Jessica om te kijken waar misschien knelpunten zitten, hoe je je voelt en waar extra op gelet moet worden. Kop thee erbij en dus nog dagenlang plezier van dit lichaams- en ademwerk!

The Essence of Presence

Get Ease (massages - en meer - aan huis via een hele handige app)

Get Ease (massages - en meer - aan huis via een hele handige app)

Massages, ja, maar ook kickboxles, een privé chef, een manicure/pedicure en nog veel meer (zelfs wine tastings!), gewoon in je eigen fijne huis. Je mag ons malle pietje noemen, maar er is toch echt weinig zo fijn als nergens meer heen hoeven na een uitgebreide beauty- en/of massage- en/of relax-sessie of any kind – nietwaar?

In comes Get Ease, een gratis app waar experts uit verschillende body & mind hoeken zijn aangesloten en die je in een paar klikken naar je voordeur toe kunt boeken. Kiezen, klikken, klaar. Dikke tip.

Away spa, W Hotel

Away spa, W Hotel

Dat W Amsterdam een blits zwembad op de rooftop lounge – a.k.a. het dakterras voor normale mensen – heeft weet iedereen wel. Dat in de kelder nóg een zwembad en zelfs een hele spa zit, is dan weer een beetje onbekend. Away Spa is een urban sanctuary waar je tot rust kunt komen, je nagels kunt laten stralen, een van de vele facials kunt boeken, je haren kunt laten doen of een vegan massage kunt boeken. En ik hoor je denken: hoezo is een massage niet vegan? Daar komt The Tide Wellness het verhaal in: Away Spa gebruikt voor de massages en body treatments de producten van The Tides. Er zijn verschillende massages bij Away te boeken. Massages plus noemen we ze hoor. Want het is veel meer dan het masseren van je huid en spieren. Van een detox massage tot een kalmerende lichaam exfoliëring met zeewier. En van een zwangerschapsmassage met magnesium tot een ontstressende hoofdhuidbehandeling. Hulp van ijsblokjestherapie, acupressuurpunten, lichaamsscrub, een bodywrap en nog heel veel meer wordt ingezet om je gerevitaliseerd en ontspannen weer naar buiten te laten gaan. Lees meer

Five City Spa Amsterdam

Five City Spa Amsterdam

In Amsterdam is de Five City Spa Amsterdam een absolute favoriet als het aankomt op een snelle spa in de stad. De locatie aan de 1e Jacob van Campenstraat midden in De Pijp is precies goed (en in Utrecht zit er overigens ook één, dat was de eerste locatie). Wij haken er aan voor de goede masseurs. Die zijn namelijk precies dat wat ze moeten zijn: ingetogen maar daadkrachtig, luisterend naar jouw eigen voorkeuren en voelend naar jouw focuspunten. Hun signature Five Full Body Massage is perfect, maar tijdens en net na onze zwangerschappen (meerdere mama’s hier bij Bart zijn fan) stonden we in de rij voor specifieke massages zoals de Pregnancy en Mama Massages. En die naam? Alle “Five” je zintuigen krijgen aandacht als je langskomt. Maar daar moet je zelf voor langsgaan! Five City Spa

Het Massagehuis, Amsterdam West

Het Massagehuis, Amsterdam West

Bij het Massagehuys vlak bij het Mercatorplein in Amsterdam West is het goed. Jaja, je kunt thee drinken en lummelen met een croissantje, maar je gaat er feitelijk heen voor een massage (die online in te plannen is, fijn). Ondergetekende is heus geen massagemaagd (ik lag ooit in een Mexicaans woud op een platte steen, links een kabbelend beekje, rechts een in een lendendoek gehulde panfluitende Mexicaanse lilliputter (het was wat het was) en boven me een neuriënde Mexicaanse die haar uiterste best deed me te doen geloven dat er meer is tussen hemel en aarde. Ach..), maar dit was echt goed. Dat zit ‘m vooral in het feit dat het geen laf gekriebel of agressief gebeuk was, twee veel voorkomende massagevormen, maar dat de masseuse met mij bezig was. Zocht naar pijnpunten om mee aan de slag te gaan, afgewisseld met relaxte massage sjizzle. Dus. Gaan, als je rug je lief is. Het Massagehuys

Zwanger? Haal er alles uit!

Zwanger? Haal er alles uit!

Mocht je nu zwanger zijn (van harte!) en ontzettend (maar echt) veel behoefte hebt aan een momentje ‘nu even niets+’ (als het de eerste is, maar misschien nog wel meer wanneer je nog een paar van die brakken rond hebt lopen). Dat ‘nu even niets’ is oké en kun je regelen met een boek en een warm bad, maar die +, daar zit het ‘m in. Want je wil gewoon, heel gewoon, gepamperd worden. In de watten gelegd. It’s all about you, zeg maar. Win-win, want jezelf verzorgen hoort er ook bij. En lord knows hoe lastig dat soms kan zijn. Want leuk, die ‘zwangerschapsglow’, maar wij zijn/waren vooral MOE en baalden van onze oprekkende huid die jeukte en plots striae kreeg…

Een goede massage lonkt, maar wist je dat veel masseurs geen zwangere vrouwen masseren? Is zo. De kans is heel klein, maar het zou kunnen dat een verkeerde massage een negatief effect op je zwangerschap en dus je baby kan hebben. Kleine kans, maar het spreekt voor zich dat geen enkele masseur dat risico wil nemen. Vandaar dat een massage in het eerste trimester afgeraden wordt en daarna ga je naar een masseur die zijn zwangere pappenheimers kent. Een extra plus? Dan maak je er een uitje van en blijf je ook slapen. Lees hier meer over van die heerlijke hotel-massage-verwennerij-momenten.

DE LEKKERSTE SPA’S VAN NEDERLAND

DE LEKKERSTE SPA’S VAN NEDERLAND

Hoe fantastisch is het om de werkknop uit te zetten en even helemaal niets te doen? Iets wat we veel te weinig doen, maar áls we het doen dan, doen we het goed. En dat goed doen valt natuurlijk samen met naar de spa gaan. Maar welke? We houden bijvoorbeeld hé-le-maal niet van spa’s waar enorme mensenmassa’s op afkomen. Een allergisch dingetje.

Afijn, hier een lijst met eerst een hele selectie aan hotels met spa’s, want die combinatie is toch wel favoriet. Eerst de spa in om vervolgens jezelf op te doffen voor een diner met je loved one(s). Liever thuis tukken, dat kan ook. Scroll je even door naar onder en dan heb je een hele bups aan spa’s in Nederland die helemaal nada niks met een hotel te maken hebben. Maar waar je wel verdomd goed zit voor een dag relaxen. Treat yourself. Afijn: de lekkerste spa’s van Nederland

The Rub

The Rub

De nummero uno (vooral voor wie zwanger is) is The Rub Amsterdam. In de Rivierenbuurt, in een typisch Amsterdam Zuidse woonwijk en in een onopvallende straat tussen de woonhuizen, huist The Rub, een kleine supersymphatieke massage-, yoga- en waxstudio.

Typisch ding dat The Rub goed begrepen heeft: de meeste mensen rushen zich als een dolle naar een salon, op de fiets, flink doortrappend, het werk nog volop in het hoofd. En dan kom je als zo’n gesjeesd type binnengestormd. En dus staat er eerst een kop thee klaar, zodat je even tot jezelf kunt komen, babbelt de masseuse een lekker stukje met je mee en daarna is het klaar. Mond dicht en op de tafel. Niet te veel poespas. Heerlijk.

Er zijn, uiteraard, verschillende massages te boeken. Een originele Thaise massage gebeurt op de grond en met je kleren aan. Vervolgens word je door de masseur in allerlei bochten gestreched. Bij The Rub is de Thaise massage een combinatie van dat en een ‘normale’ deep tissue massage. Je ligt gewoon (net als anders) in je onderbroek op een massagetafel, het stretchen gebeurt met bewegingen van je armen en benen. Niet te heftig, wel heel lekker. O, en er komt een sterk geurend bakje menthol onder je neus (vrij heftig, niet vervelend). Lekker muziekje (ook weer niet te zweverig) en handen over je lijf die geen routineklus aflopen, maar die echt voelen wat ze moeten doen. Niet te hard (soms wel overigens, op de plekken waar het nodig is) en zeker niet te soft. Dikke 10 punten richting de Rivieren buurt! The Rub