Nederland1 februari 2022, door Sanne Carbaat

Hier slaap je met Valentijn het best (al komt er van slapen hopelijk weinig)

Nederland, 1 februari 2022, door Sanne Carbaat

Hier slaap je met Valentijn het best (al komt er van slapen hopelijk weinig)

Je maakt er wat van of niet. Valentijn is misschien hartstikke commercieel, nep en veels te zoet, maar het is toch wel zo'n uitgelezen moment om net even een stappie harder te lopen. Net even wat extra liefde en aandacht voor de mensen om je heen. Zou natuurlijk helemaal niet zo moeten zijn, maar alle leuke en lieve dingen die allerhande hotels bedenken maakt het een stuk simpeler om te plannen. Dus of je nu wordt overgehaald om een nacht weg te boeken op de zoetste dag van het jaar of al is dit alleen ter inspiratie voor later: deze hotels maken er wat van. Dineren op de kamer of in het restaurant, ontvangst met bubbels, her en der een rozenblaadje: je wordt in de watten gelegd. Vaak hebben ze ook nog andere fijne arrangementen voor later, weetjewel.

 

Dus, komt 'ie: fijne plekken om te overnachten door het hele land met fijne Valentine-ish extra's.

Ambassade Hotel en Brasserie, Amsterdam

Ambassade Hotel en Brasserie, Amsterdam

Midden in het centrum van Mokum vind je het Ambassade Hotel aan de Herengracht. Vier sterren, prachtig pand en luxe gedecoreerde kamers. Normaal al een feestje om te slapen, maar voor Valentijn doen de lui bij het Ambassade Hotel er een schepje bovenop. Zo boek je hier de Valentine’s Special. Wat dat is? Die heerlijke kamer dus, aangevuld met rozen en rozenblaadjes, een fles Cava en een romantisch viergangendiner op de kamer (dat je trouwens ook kunt bestellen voor thuis. Is een aanrader!).

Valentine’s Special Hotel Ambassade

Amrath Hotel, Amsterdam

Amrath Hotel, Amsterdam

Tegenover het Centraal Station in Amsterdam staat het unieke Amrath Hotel. Vroeger kon je hier kaarten kopen om een verre zeereis te maken, nu straalt het nog wel die grandeur en macht uit,  maar kun je er gewoon goed eten en slapen. De auto wordt voor je weggezet terwijl jij alvast in ontvangst wordt genomen met een fles champagne,  ‘s avonds eet je een driegangendiner met tweetjes en ‘s ochtends wordt er ontbijt op bed door de room service aan je deur geleverd.

 

Amrath Hotel Romantisch Arrangement

Hotel ED, Amsterdam

Hotel ED, Amsterdam

Romantisch in Amsterdam kan ook bij onze vrienden van ED Hotel. Heel gezellige en grappige kamers met kekke details, de bubbels staan koud en de rozenblaadjes liggen al op het bed. Ontbijt wordt ook voor je verzorgd, dus dat betekent extra lang blijven liggen.

Dineren op je kamer kan zeker, maar dat moet je wel zelf bestellen (hier een lijst tjokvol inspiratie om te laten bezorgen of af te halen).

From ED with Love

Hotel Mai, Amsterdam

Hotel Mai, Amsterdam

Love is in the air! Lekker overnachten in Hotel Mai in Amsterdam. Als ze een kamer beschikbaar hebben, kun je zelfs een gratis upgrade krijgen (en dan doen alsof je dat helemaal zo bedoeld had natuurlijk). Er is een fijn ontbijt, die oh zo belangrijke bubbels, hartvormige ballonnen, chocola en rozenblaadjes op het bed.

Hotel Mai Love Getaway

Pulitzer, Amsterdam

Pulitzer, Amsterdam

Het Pulitzer in Amsterdam heeft vanzelfsprekend ook een knus en romantisch aanbod. Je slaapt in één van de Generous Rooms (die kijken uit over de gracht), begint de dag goed met een ontbijt en dineren in de kamer wordt voor je geregeld. Na een koude dag Amsterdam warm je elkaar op, maar wel met behulp van de winter cocktail van de Pulitzer Garden.

Knus en romantisch bij het Pulitzer 

Nederland barst van de leuke, fijne, mooie én romantische plekken. Een paar toppers hebben we hier verzameld: romantische hotels in eigen land.

Cityhotel Wood, Middelburg

Cityhotel Wood, Middelburg

Yes, een trip naar Middelburg! Klein, maar fijn, vol leuke boutiekjes en historische gebouwen en ook nog eens vlak bij het strand voor die frisse, maar romantische wandeling. Terug in Cityhotel Wood heb je een fles cava om te delen en ligt er een klein cadeautje voor je klaar. Ontbijt op bed behoort tot de opties en ‘s avonds kun je kiezen uit een viergangenmenu van in-house restaurant The Green Room.

Let wel op: The Green Rom is alleen open voor diner van donderdag tot zondag. Niet getreurd als je er op één van de andere dagen zit. Genoeg fijne restaurants doen thuismenu’s (zoals het fijne De Gespleten Arent).

Cityhotel Wood Valentine’s Package

Parc Broekhuizen, Leersum

Parc Broekhuizen, Leersum

Whoop whoop! Ook favoriet Parc Broekhuizen doet mee met de Valentijnsvreugde en wel met hun Valentine at the Parc. Is er iets romantischer dan een weekend op een landgoed? Je kunt een viergangenmenu bij Bistro LOF reserveren of all out gaan en de zeven gangen van restaurant Voltaire kiezen. Welke optie je ook kiest, het komt wel goed. Je bagage wordt naar je kamer gebracht (dat is altijd zo’n summum van luxe), er staan bubbels en zoetigheden op je te wachten en ‘s ochtends wordt het ontbijt geregeld door de lieve mensen daar.

Parc Broekhuizen Valentine at the Parc

Hotel Anegang, Haarlem

Hotel Anegang, Haarlem

Bij Hotel Anegang in Haarlem snappen ze het: champagne is altijd een goed idee. Dus, of het nu voor deze Valentijnsdag is, of voor een ander moment: doen! Boek je weekend, kijk wat er los is in Haarlem en dan proosten op je kamer. Je diner bestel je zelf bij één van de leuke plekken die Haarlem rijk is.

Hotel Anegang Champagne Verblijf

Hotel The James, Rotterdam

Hotel The James, Rotterdam

Get some serious ‘we time’. Okisgoed, op naar The James in Rotterdam. Een heerlijk bed, bubbels en een late check-out, dat schreeuwt toch ‘we time’? Normaal al een fijne plek om te logeren, maar nu nog net een tikkie specialer. Tasje vol romantische verrassingen is ook voor gezorgd; hoeven jullie alleen nog maar op elkaar te focussen.

The James Valentine Special

Relais & Châteaux WSHS in Gouda

Relais & Châteaux WSHS in Gouda

Echte romantiek vind je in Gouda en wel bij Relais & Châteaux WSHS. Ooit een klooster, toen een weeshuis en nu een heerlijke plek om te slapen, eten en vooral om elkaar te verwennen. Er is een klassieke binnenplaats en binnen is het ook knap-knapper-knapst wat de klok slaat. En natuurlijk hebben de lui bij WSHS een Valentijsarrangement samengesteld. U krijgt: een overnachtin, diner, cocktails en een lovebox met zoet.

Valentijn bij WSHS