31 januari 2018, door Maartje

Vegan Foodie Festival (23 mei – 27 mei 2018)

31 januari 2018, door Maartje

Vegan Foodie Festival (23 mei – 27 mei 2018)

Nee, veganisme is geen hype: het eten van plantaardig eten is here to stay. Maar, zonder diehard vegans tegen de haren in te willen strijken, mogen we toch wel zeggen dat de vegan lifestyle as we speak bijzonder hip is? Niet erg: hoe meer bewust zijn, hoe beter, toch? Dan maar hip.

Zo blijkt wel uit het aantal posts hier op Barts Boekje over de leukste plantaardige adressen in het land die als paddestoelen uit de grond poppen. Zoals deze restaurants in Amsterdam die zelfs voor diehard vleeseters een aanraders (15 x vegan uit eten in Amsterdam) en idem in Rotterdam (15 x favoriete plantaardige restaurants Rotterdam).

En dan kan een heus Vegan Foodie Festival uiteraard niet uitblijven!

A festival like no other! zegt de eventpagina van het Vegan Foodie Festival op Facebook. 5 dagen lang duurt het vegan festijn en alles wat je wilde weten en eten - mits plantaardig - kun je er vinden. Natuurlijk is er ook muziek, kan er geproefd worden en zijn een groot aantal van de leukste vegan adressen uit de randstad vertegenwoordigd.

De lekkerste vegan gerechten thuisbezorgd? Check Las Vegan

Mocht je nu denken dat het weer een leuke trial is van een aantal Amsterdamse ondernemers (waar niks mis mee is), dan heb je het verkeerd: het Vegan Foodie Festival is het initiatief van een Ierse club die hun festival al in Dublin organiseerden. Met succes. En dat succes nu eens dunnetjes in Amsterdam over komen doen.

Waar? Dat is nog niet helemaal helder maar dat het niet op één terrein zal zijn blijkt wel uit de oproep aan lokale restaurants en ondernemers om zich op te geven en hun locatie beschikbaar te stellen. Meespelen? Mail dan naar hello@veganfoodiefestival.com.

veganfoodiefestival.com