België, Brugge8 maart 2020, door Maartje

Allemaal naar Brugge: L.E.S.S. by Hertog Jan***

België, Brugge, 8 maart 2020, door Maartje

Allemaal naar Brugge: L.E.S.S. by Hertog Jan***

Met Bar Bulot en L.E.S.S. runt chef Gert Demangeleer in het Vlaamse Brugge niet één, maar twee klasserestaurants. Over Bar Bulot hadden we het hier al. Hoog tijd om ook eens langs te gaan bij die andere Brugse topper: L.E.S.S. by Hertog Jan***. 

L.E.S.S. by Hertog Jan***, Brugge

L.E.S.S. by Hertog Jan***, Brugge

Toen chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens eind 2018 de deuren van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan sloten, was dat niet het einde, maar een nieuw begin. Een paar maanden later openden ze hun eerste nieuwe zaak: een vernieuwde versie van hun sharing restaurant L.E.S.S. Het restaurant verhuisde van de Torhoutse Steenweg in St.-Michiels (waar later Bar Bulot zou komen), naar een pand op ‘t Zand, een plein in het hart van Brugge. 

 

L.E.S.S. staat voor ‘Love. Eat. Share. Smile.’ en is een gezellige eatery met internationale uitstraling. Je kan er terecht voor grote en kleine culinaire cravings die je de mond snoert met allerlei gerechtjes om te delen. Het keukenteam bij L.E.S.S. staat onder leiding van chef Ruige Vermeire en tovert de heerlijkste gerechten op tafel, geïnspireerd door smaken vanuit de hele wereld. Van een Marrakech burger en ceviche uit Peru tot dimsum uit Hongkong. Need we say more?! En ook de uitgebreide selectie wijnen en bieren kreeg een werelds kantje. Bij L.E.S.S. dus geen platgetreden paden, maar nieuwe ontdekkingen vanuit de hele wereld. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. 

Het interieur van de nieuwe L.E.S.S. by Hertog Jan*** is van de hand van het Belgische ontwerpbureau Another Office. Een mix van stoere elementen en warme materialen, zorgt voor een boeiend contrast en internationaal ogend resultaat, met doorleefde houten tafels, getextureerde muren, een nubucklederen zitbank en verfijnd textiel door textielontwerpster Nathalie Van der Massen. Blikvangers zijn de ossenbloedkleurige cementvloer en de low seating keukentoog met plaats voor maar liefst zeventien personen. Al gaan ook het terras en de veranda niet onopgemerkt voorbij. Daar zorgt een massieve houten constructie in donker gebeitst paddock en speciaal glas voor de ideale temperatuur, weer of geen weer.

Ook leuk? De wereldse keuken en het warme interieur van L.E.S.S. worden voorzien van de juiste beats door de eclectische playlists van Belgische DJ en producer Buscemi. En wil je wat vroeger dineren omdat je nog plannen hebt achteraf (het Brugse concertgebouw is vlakbij)? Dan kan je tussen 18:00 en 18:45 een lekker en vlot ‘pre-theatre menu’ bestellen. Net zo handig!

L.E.S.S. by Hertog Jan***, ‘t Zand 21 8000 Brugge, open van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00, gesloten op woensdag en zondag, www.l-e-s-s.be