Nederland, Amsterdam13 december 2019, door Jorien Thijs

Vegetarische recepten om met kerst te kokkerellen

Nederland, Amsterdam, 13 december 2019, door Jorien Thijs

Vegetarische recepten om met kerst te kokkerellen

Circl flikt het weer en deze keer met een kookboek bomvol vegetarische kerstrecepten waar zelfs de grootste carnivoor van gaat likkebaarden. Chef-kok Rudolf Brand stelde het menu samen en deed dat met ongekend veel liefde en toewijding. Geschikt voor de thuiskoks die alle dagen van het jaar en dus ook met kerst voor vega kiezen, maar juist ook voor de vleesliefhebbers die wel 's wat anders willen. En voor iedereen die indruk wil maken op de (schoon)familie.

Circl Restaurant Winterkookboek

Circl Restaurant Winterkookboek

Hoewel we nou niet bepaald regelmatig op de Zuidas zijn te vinden, is restaurant Circl wél een plek waar we vaker aan willen meren. Circl is een restaurant, eventlocatie en rooftopbar dat compleet volgens circulaire principes is gebouwd. Het resultaat is een warme, lichte plek tussen de imponerende advocatenkantoren en consultancybedrijven. Niet een omgeving waar je direct denkt aan duurzaamheid en juist daarom zo tof dat Circl hier haar eigen innovatieve koers vaart.

Circl doet het ook nu weer net even anders, maar wel compleet doordacht. Het blijft een beauty met brains. In aanloop naar kerst komt het restaurant namelijk met een inspirerend en bijzonder smaakvol winterkookboek. In de verschillende gerechten is een glansrijke hoofdrol weggelegd voor groenten uit het seizoen. En dat zijn er ook hartje winter nog verrassend veel. Denk knolselderij, savooiekool en kastanjes. Op zo’n manier bereid dat je er zelfs de grootste carnivoor uit de familie mee zult verrassen. Lekker.

In aanloop naar de feestdagen bezocht chef-kok Rudolf Brand samen met de andere makers van het kookboek de lokale leveranciers van Circl. GroenHartig bijvoorbeeld, een kleinschalige duurzame kwekerij uit Amsterdam. En boerenbedrijf Lindenhoff in Baambrugge. Overal werd geplukt, geproefd en gesnuffeld en uiteindelijk werden alleen de allerbeste producten gekozen om mee te werken.

Het winterkookboek is opgedeeld in drie menu’s, van vrij makkelijk te fixen tot het serieuzere hobbykok-werk. Wij mochten alvast proeven bij Circl en deelden royaal sterren uit aan de gebakken aardpeer met zuurkool, boekweit en koffie. Een winnaar. Of gedeelde eerste plek met – calorieën knaller – de bûche de Noël, want er gaat weinig boven chocoladecake met sinaasappelsorbet. Eerlijk is eerlijk.

Download hier het e-kookboek