Zuid-Afrika, Afrika (continent)27 maart 2015, door Maartje

Verborgen Juweeltjes, Zuid-Afrika (+ win 2 tickets)

Zuid-Afrika, Afrika (continent), 27 maart 2015, door Maartje

Verborgen Juweeltjes, Zuid-Afrika (+ win 2 tickets)

Een van de beste vakantielanden op aard moet Zuid-Afrika zijn. In Johannesburg, Jo'burg voor vrienden en bekenden, Jozi voor popi-jopies, is de het Maboneng Precinct waar je wezen wil; een creatief gebouwenblok een eind uit het stadscentrum en een paradijs voor wie op zoek is naar verborgen juweeltjes. Van verstopte dakterrassen met hangmatten tussen een wildgroei aan planten in eco-cafe Living Room (boven een interieurzaak en alleen een bordje bij de lift verraad dat je goed zit) of een fuif bij het Poolside Cafe, een rauw dakterras met zwembad bovenop het museum voor Afrikaanse kunst aan de rand van de wijk.

Maar toch… Kaapstad heeft mijn hart nog net een beetje meer gestolen. Verborgen juweeltjes overal maar vooral de wijk Gardens is favoriet en Petit Hotel La Grenadine is by far de allerbeste optie voor een overnachting dichtbij alles. De Fransman die de kleine bed and breakfast runt wist precies genoeg van zijn thuisland mee naar Kaapstad te nemen en de lichte witgeschilderde kamers, privé huisjes eigenlijk, zijn een droom. Om de hoek is cafe The Power and the Glory een niet te missen parel: 's ochtends vroeg is de koffie puik en zijn de broodjes warm. Vanaf een uurtje of 12 is het geoorloofd om met een biertje in de open ramen te hangen of je mail te checken met een vers sapje. Rond 5 uur gaat de rokerige bar open; wil je ook zijn. Voor vers afhaallekkers moet je naar Tamboers Winkel - perfect voor mee naar het strand al lonkt het je aanschaf ter plekke op te eten in het bakkerszaakje. In de wijk Seapoint staat het grote publieke zwembad van de stad, pal aan de zee, en in een straat pal achter het zwembad is een ontbijt bij coffeeshop Bootlegger een heuse aanrader: koffie en bananenpancakes om de dag perfect mee te starten.

Ook Zuid-Afrikaanse verborgen juweeltjes om te delen? Goed nieuws: via mijnzuidafrika.nl/juweeltjes kan iedereen, Kaapstad / Jo'burg-ganger of niet, een (instagram)foto van een dergelijk plekje uploaden (een beetje smokkelen is toegestaan; er staat VAST iets op je bucketlist). Maar stemmen op de plaatjes van een ander mag ook; de actiepagina laat een top 3 van ingestuurde verborgen juweeltjes zien waar je op kunt stemmen. Waarom je dat zou doen? Welnu, omdat er een reis voor twee te winnen valt! Tickets naar Zuid-Afrika dus en drie overnachtingen in een luxe lodge in het Phinda Private Game Resort. Voor zowel uploaders als stemmers. Trust me, dat wil je.  

(ps. Als je in de buurt van Kaapstad bent, mag je zeker ook (wijn)boerderij + hotel Babylonstoren en restaurant Babel niet over slaan!)

Check mijnzuidafrika/juweeltjes