Spanje14 juli 2021, door Sanne Carbaat

Rust, ruimte en een uitzicht van heb-ik-jou-daar, hallo Villa Atalanta in Spanje

Spanje, 14 juli 2021, door Sanne Carbaat

Rust, ruimte en een uitzicht van heb-ik-jou-daar, hallo Villa Atalanta in Spanje

Weet je nog niet of je op je vakantie in de bergen wilt zitten of de zon in zee zien zakken? En wil je helemaal privé of ook wel een beetje aanspraak eigenlijk? Stop maar met zoeken, want hier is Villa Atalanta in het authentieke Rubite in Spanje. Met een adembenemend uitzicht over zowel de Middellandse Zee als de besneeuwde bergtoppen van Sierra Nevada kun je hier vanuit je fraaie loungehoek heerlijk vakantie vieren. Rust, ruimte, amandel- en olijfboomgaarden tot het oog reikt en dat allemaal in een oh zo knap ingerichte villa.

 

Meer Spanje tips & tricks? No problemo, die vind je hier.

 

Fotocredits gaan naar Muk van Lil

Villa Atalanta

Villa Atalanta

Fans van het programma Ik Vertrek hebben het prachtige Villa Atalanta van Dirk en Feikje al voorbij zien komen -groen ziend van jaloezie – want wat een plaatje is dit, zeg. Aan de Costa Tropical (vakantiegevoeliger kan toch niet?), in het zuidoosten van Andalusië, daar vind je het kleine, maar fijne Villa Atalanta. En met klein wordt niet-massaal bedoeld. Riant is het complex juist, maar al die ruimte is verdeeld over maar  vijf knappe appartementen – heerlijk privé en rustig dus. Je zit midden tussen de heuvels (als het helder is, zie je zelfs de contouren van Marokko), uitzicht over de Sierra Nevada bergen, over hellingen met olijfboomgaarden en van die typisch Spaanse dorpjes met witte muren.  En dit alles toch maar tien minuten rijden van de Middellandse zee. ‘s Ochtends met je kont op het strand, een siësta in de schaduw van je privé paradijsje en ‘s middags lekker wandelen door het berggebied om dan tot in de late uurtjes door te borrelen in één van de authentieke dorpjes in de buurt zoals Frigiliana – een ansichtkaart in het echt.

De appartementen en vakantiewoningen van Villa Atalanta zijn strak, modern gezellig en hebben alles om je vakantie tot in de puntjes van gemak te voorzien: vies servies mag gelijk in de vaatwasser, je ochtendbakkie is van Nespresso en douchen doe je onder een regendouche. Er is een ruime veranda waar je je medevakantiegangers kunt ontmoeten of je trekt je lekker terug in je privétuin. Hete Spaanse middagen? Hop, je plonst zo het zwembad in. En over koken hoef je je ook niet druk te maken – je rijdt of naar die eerder genoemde  idyllische dorpjes of je laat aan Dirk en Feikje weten dat je graag daar wilt eten en dan wordt alles voor je geregeld.

Villa Atalanta is heerlijk om met z’n tweeën even bij te komen, met een vriend(in) bij te kletsen (Spaanse wijn, yes please) of juist met de kids. Lekker zwemmen, op avontuur in de omgeving en leuke steden voor wat cultuur in de buurt genoeg. Pas wel op – na Villa Atalanta ben je aangestoken met het Ik Vertrek-virus en wil je precies dit.

Villa Atalanta