1 juli 2019, door Maartje

Hallo 30+ graden! Hallo Hitteplan Amsterdam

1 juli 2019, door Maartje

Hallo 30+ graden! Hallo Hitteplan Amsterdam

Als je dan toch een nieuwe bikini/badpak/zwembroek hebt gescoord, kun je 'm maar beter nat maken ook... En nu het kwik in Nederland weer tot belachelijke hoogte stijgt, en het in de Amsterdamse binnenstad bloedje heet gaat worden, mogen we graag opteren voor wat wildspringen in Amsterdamse wateren. Ofwel: het beste hitteplan van Amsterdam.

* Vergeet ’t Twiske niet. Omdat ’t Twiske nooit vergeten dient te worden.

* Bij Pllek en achter het Noorderlicht wandel je zo het IJ in bij de NDSM werf. Frietje scoren bij ’t Pontstation en klaar ben je.

Lees vooral dit lijstje zwembaden in Amsterdam weer eens! Best of Barts Boekje: Buitenzwembaden in Amsterdam

* (Bl)ijburg, is misschien niet meer, maar de locatie wel hoor! Al jaren al wordt het iedere keer beter: en nu is Haas & Popi een feit!

* Zwembadje veroveren en plons, het water in bij de Ceuvel

* Op naar het Noorderparkbad bij lieveling Pompet waar het vast druk is maar nooit zo druk als bij het bekende Flevoparkbad in Oost. Of op naar – want stiekem nog onbekender – het Brediusbad in West.

Persoonlijke favoriet en op het prive program: met de boot (oke, het bootje) richting Ouderkerk aan de Amstel waar het heerlijk rustig en prachtig mooi is en waar het water van de Amstel dat al behoorlijk schoon blijkt te zijn, kijk maar naar het rapport van Het Parool, nog schoner lijkt. Kun je aan het eind van de dag mooi een biefstuk van Loetje naar binnenschuiven of aanmerken bij tHuis aan de Amstel. Langs de Weesperzijde is overigens genoeg te doen en mag je overal zwemmen.

Geen boot? Geen punt. Die huur je gewoon bij Canal Motorboats aan de Zandhoek (vlakbij de Gouden Reael) in West, kun je mooi over de Prinsengracht naar de Amstel varen en onderweg je picknickmand van Bluespoon on Board mee pikken.

Het antwoord op alles, altijd: op vakantie gaan! Zie daar, onze vakantiechecklist

En als dat niet kan, dan is er gelukkig ook nog altijd het park. En dus onze BBQ zomerchecklist! (met de beste plekken om je BBQ op te bouwen)