29 augustus 2017, door Maartje

Villava

29 augustus 2017, door Maartje

Villava

De een houdt van printjes en de ander van kleur. Houdt de volgende van preppy en de ander weer van minimalistisch. En zo zijn er nog veel modestijlen voor mini op te noemen. Modestijlen voor kids - laten we eerlijk wezen - we zijn hierin natuurlijk wel een béétje doorgeslagen. Want voor de kids zelf maakt het niet uit hoe ze erbij lopen. Als ze er maar lekker in kunnen ravotten. Maar goed, kinderkleding ziet er ook allemaal zo enorm cute uit dat je het iets te vaak weer niet kunt weerstaan.

Barts-Boekje-Villava 1

Voor de papa’s en mama’s die van aardse kleding houden, ontdekten we het Haagse merkje Villava. Opgericht door twee vriendinnen – dankzij de speelgroep van de kids - en samen moeder van twee kleuters en drie baby's. Nadat ze veel vraag kregen naar de leuke kleding die ze maakten voor de eigen kindjes, gingen ze op aanvraag voor anderen aan de slag. En dat groeide uit tot het merkje dat Villava nu is. Mirjam en Jenna leven en werken met de kids. En, vooral met de net gearriveerde kleintjes, zijn ze aan het ontdekken hoe ze de balans tussen het moederschap en het opzetten van een eigen business gaan vinden. Het zijn avonturen waarbij de dames zitten te breien op het strand terwijl de kroost lekker met het zand speelt. Klinkt knus, niet?

Villava heeft vestjes, broekjes, onesies en mutsjes in natuurlijke materialen en kleuren. Qua stijl een mix van Scandinavische eenvoud en de geniale breisels van oma. In kleuren als sage, safraan en ash. Dat klinkt ook al zo heerlijk sereen. Gemaakt het liefst van biologische stoffen, al zijn die niet altijd te vinden in de juiste kleuren. Of gemaakt – en nu komt het - van geupcyclede stoffen.

Barts-Boekje-Villava 3

Van oude truien en blouses naaien Mirjam en Jenna nieuwe kledingstukken voor je telgje. Dit kan ook op aanvraag en custom made van een kledingstuk van een dierbare. De trui van opa wordt een vestje voor Junior. Of de blouse van mama wordt een jumpsuit voor Miepje. Iets om in je achterhoofd te houden wanneer je je kast weer eens gaat opruimen. Tot die tijd zijn de items die op de webshop staan ook om van te dromen.

Villava

x Nina