31 januari 2018, door Maartje

Vima Villa Santorini (Griekenland)

31 januari 2018, door Maartje

Vima Villa Santorini (Griekenland)

Ligt het aan ons, of bestaat er echt geen Grieks eiland dat meer tot de verbeelding spreekt dat Santorini? De witte huizen, de blauwe daken, de hoogteverschillen, de nauwe kronkelende straatjes, de eeuwige zon en de schitterende zee... Vakantie uit de boekjes, non?

Dat vonden ook de Nederlandse Martine en de half Grieks, half Duitse Sebastian die, hartstikke in het web van de welbekende corporatie wereld, heel (heel!) graag uit het stramien van business and business only wilden breken. Ze liepen elkaar tegen het werkende lijf, vielen als een blok voor elkaar sloegen stiekem aan het daten met als rode draad het testen van de leukste hotels (Vesper in Noordwijk was een van de favorieten van het koppel - snappen wij) en AIRBNB's van het land. Er kwam een huis aan het Singel in Amsterdam, de plannen stapelden zich op, er werd samen gewoond en daarna volgde (eindelijk) het ontslag. Daad bij woord (jaloers much!) en begin 2017 werd dat Singel-huis ingeruild voor het eiland Santorini, Griekenland.

Barts-Boekje- Vima Villa 2

Op een prachtige locatie, boven op een heuvel, aan de rand van een 15e eeuws kasteel, vonden de twee een nieuw thuis. Voor henzelf, uiteraard, maar ook voor de verhuur! Gelukkig voor ons. Sebastian en Martine verbouwden hun traditionele ‘cave house’ van meer dan 300 jaar oud van A tot Z zelf, van de 3D tekeningen tot het breken van muren, het bouwen van de keuken, de (ingebouwde) bedden en dito banken. Zelfs de tafels en de lampen maakten ze zelf. Het resultaat? Een plek waar geleefd wordt, en vakantie gevierd, in alle rust op een eiland dat toch echt behoorlijk druk kan zijn.

Barts-Boekje- Vima Villa 5

Kortom, de luxe van een thuis, de privacy van thuis en het een uitzicht over zee zoals wij dat thuis nooit zullen krijgen (nogmaals: jaloers much)

Bovendien hebben de 2 'onderzoeks'jaren in en rond Amsterdam het koppel geleerd wat ze wel en wat ze niet willen van een logeeradres. Rust voor wie dat zoekt, hulp bij het verkennen van de omgeving voor wie wil en vooral een thuis van huis.

Barts-Boekje- Vima Villa 1

O, en mocht je je afvragen waarom het Santorini werd: hier liggen de roots van Sebastian. Zijn vader heeft er zelfs een traditioneel Grieks restaurant waar je voor je gevoel 30 jaar terug in de tijd gaat en de precies die pure smaken proeft waar Griekenland voor foodies bekend om staat. Mocht je ons zoeken deze zomer... Juist.

vimasantorini.com