3 november 2022, door Imara Milatz

Vintage Sieraden

3 november 2022, door Imara Milatz

Vintage Sieraden

Ah, vintage sieraden, het is wat ons betreft de hemel op aarde (of eigenlijk: een stukje hemeligheid op Instagram). Als je van squeeky clean en simplistische sieraden houdt, zit je in dit lijstje niet goed. We’re talking stones, rocks, knotsen van diamanten en andere edelstenen. Vinden we mooi. Massief, zwaar goud, bijzondere gravures, Cammee’s, munten, zegels, old gold is de deal. Liever zwaarder dan zwaar en nooit beginnen over less is more. We willen stenen, met in elk licht een andere kleur. Kettingen met de grofste (liefst tikje ordi) schakels. Afijn, you get the point, we love al things bling en all things shiny. En die collectie van ons? Die is nooit vol te krijgen, met in ieders hand een eindeloos sieraden gat. De schuld leggen we grotendeels bij Instagram. Het platform waar steeds meer accounts oppoppen om ons te verleiden met het vintage goud. En, zoals we dan zijn, brengen we een stukje van onze eigen verslaving over aan jullie. Be careful what you wish for.

MEAU Vintage Jewellery

MEAU Vintage Jewellery

Monique was zó enthousiast over (vintage) juwelen dat ze besloot haar passie uit te breiden en MEAU Vintage Jewellery te beginnen. Bij MEAU kun je terecht voor de allerknapste vintage gouden ringen die voor ze online komen worden ze gecontroleerd, schoongemaakt en gepolijst door hun eigen goudsmid. Van diamanten tot robijnen en granaten, er is voor ieder wat wils. Kun je niet kiezen? Geen probleem, gelukkig heb je tien vingers. En anders kun je natuurlijk ook nog lekker stacken. MEAU is natuurlijk te vinden on the gram, maar heeft ook een eigen website en showroom in Alphen aan den Rijn.

Meer over MEAU Vintage Jewellery

Agterberg juwelen

Agterberg juwelen

Voor mooie ringen (als het om vintage gaat is het toch vooral het ringwerk wat we vinden) met edelstenen, cammee’s en heerlijke stack ringen moet je bij Agterberg juwelen wezen. Stack ringen, die heeft een mens immers nooit genoeg. En lieve petieterige zegelringen voor aan je pink. Want die wilt ook wat. Ach, keer op keer een knap account om de volgknop voor aan te tikken.

Agterberg Juwelen

Ook doen? Even een kijkje nemen bij onze lievelings sieradenmerken. Daar hebben we ook een hele hoop van.

Bobbie Vintage

Bobbie Vintage

Een héérlijk account if we might say. Bobbie plaatst once in a while een hele buts aan vintage spul op haar account. En dat vinden we fijn, want -redelijk- goed voor de portemonnee omdat ze maar bij wijlen en tijden hebberigmakend spul on the gram zet. Bobbie plaatst nogal onaangekondigd de mooiste stukken waardoor je zomaar naast je droomring kan piesen. Frustrerend, we know. Maar wees gerust, want in de volgende batch zit vast die ene ring, die prachtige creolen of ander moois waar je al die tijd al van droomde. Inmiddels heeft Bobbie ook een eigen collectie en website. En mocht je nou ook van vintage kleding en spul voor in huis houden (wie niet?) blijf Bobbie dan op de voet volgen. Want ook hiervoor is Bobbie je te vriend. Thank you mucho grande.

Bobbie Vintage 

Linda's Opal

Linda's Opal

Íédere avond (ja echt iedere, behalve het weekend) zitten we er om 21:00 uur stipt klaar voor. Op het puntje van de stoel, ijsberend door de kamer –whatever floats your boat– in ieder geval popelend om zo’n vintage parel te veroveren. Want al die uurtjes daarvoor, 9:00, showt Linda op haar Instagram account een selectie uit haar waan-zin-ni-ge collectie (mogen we alles?) kettingen, armbanden, hangers, af en toe een oorbel voor de afwisseling en mostly goddelijk goeds voor aan de vingers. Ringen dus. En dan de allermooiste vintage varianten mét (of zonder) edelstenen. Alles goud, niks nep (niet eens over beginnen bij Linda) en mijn-mijn-mijn ofwel ‘ikwilhet’ spullen. De meest bijzondere opalen (want what else), heerlijke peridoots, diep gekleurde granaten, romantische amethisten, heldere aquamarijn. Kunnen we nog even doorgaan? Linda heeft alles en dat is -waarschuwing- verslavingwekkend. En mocht je dan iets zien waarvan je denkt, ‘die moet van mij zijn” (wat bij voorhand gegarandeerd is), dan is het wachten tot 21:00, wanneer Linda de reacties op Instagram open zet. Dan is het wie het eerst komt wie het eerst maalt. Zenuwslopend.

Linda’s Opal

TheMagpies Dream

TheMagpies Dream

God o God. Where to start. Rosa de Waard je doet iets met ons en je Instagram pagina The Magpies Dream. Jaloersmakende plaatjes komen voorbij van Rosa’s waanzinnige private collectie en gelukkig (gelukkig!) mogen we hier zo nu en dan een kijkje tussen nemen. Want geluk is de wereld nog niet uit: Rosa verkoopt ook met enig regelmaat hele mooie vintage stukken op haar Instagram. En als we hele mooie vintage stukken zeggen, bedoelen we ook héle mooie. Met grote ogen, kin op de vloer bekijken we met vele ‘oehs’ en ‘aahs’ tot gevolg de instagram pagina van Rosa.

En daarnaast heeft Rosa ook nog eens een nieuwe verslaving bij ons aangewakkerd. Ring cones, in de knapste printjes, kleuren en alles handgeschilderd. Om ‘s avond je ringen ten rust te leggen. Of hele mooie sieraden kistjes waar je een hele nieuwe collectie in kwijt kan. Gevaarlijk, Rosa weet wat we mooi vinden.

The Magpies Dream

Of neem eens een kijkje bij Goudkoorts Vintage, een heerlijk account met knappe plaatjes van sieraden.

The Golden Magpie 

The Golden Magpie 

Ooh een hele grote knappert om mee af te sluiten. Doen we gewoon. The Golden Magpie is gigantisch mooi. Knoeperts van zegelringen (favoriet du moment) aangevuld met romantische ringen, versierd met de meest fascinerende edelstenen. De échte parels (als in letterlijk, die uit de zee), topaas, tanzanite, alle kleuren van de regenboog. Maar om nog even terug te komen op die zegelringen? Daar reserveren we een plekje aan ons hand voor vrij, zooo mooi. En iedere gravure is weer anders. We willen het. Pretty please?

The Golden Magpie