17 april 2021, door Nina van Hilst

De mooiste crochet jurkjes, vestjes en bikini’s

17 april 2021, door Nina van Hilst

De mooiste crochet jurkjes, vestjes en bikini’s

Voor ons - team big four'o - is het een trip down memory lane. Zo'n 25 jaar gelee - en we weten dat we lezers hebben die jonger zijn - hulden we als puber ons in crochet. Gehaakte vestjes, jurkjes, tassen en zelfs bikini's in een lekker gehaakt patroontje en soms in alle kleuren van de regenboog. Eclectisch all over. En nu dus helemaal terug van weggeweest. We maakten een gezellig lijstje crochet kleding zodat jij deze zomer vrolijk - en een tikkeltje retro - kunt rond paraderen.

She Made Me

She Made Me

De oplettende lezer zal denken; maar crochet is toch al veel ouder. Jazeker. In de jaren 60 en 70 pronkten onze moeders – of inmiddels oma’s – al rond in gehaakte minijurkjes, giletjes en bikini’s. Zo’n 25 jaar later was het aan ondergetekende en vriendinnen de beurt. En nu – weer 25 jaar later – is het opnieuw een ding. Het Australische merk She Made Me maakt al enkele seizoenen mooi gehaakt spul. Jurkjes kort en lang, broeken, korte broekjes, tops en heel veel bikini’s en badpakken.

She Made Me

Lovely Lane

Lovely Lane

Van Australië naar Nederland waar Lovely Lane gehaakte jurken in haar collectie heeft. Marije kunnen we best wel de queen van de retro inspired kleding noemen. Haar zwierige jurken, tops en corduroy flares zijn allemaal 70’s geïnspireerd. Lovely Lane wordt ontworpen naar de mooiste vintage items en gemaakt in een sociaal atelier in Amsterdam. Met liefde en zorg. Nieuw in haar collectie zijn twee prachtige crochet jurken. Een mini en een maxi. En zó ready om zwoele zomeravonden in te beleven.

Lovely Lane

Fig Crochet

Fig Crochet

Mooi, eerlijk gemaakt crochet is niet goedkoop. Logisch ook want het is handwerk. Het Etsy-winkeltje Fig Crochet haakt kleding en accessoires. Voor zowel volwassenen als kindjes maakt ze – soms wat gekke en soms te gekke – ontwerpen. Wij zagen een mooi vest en vroegen of het ook in een kortere variant gemaakt kon worden. En dat kon. Het was een paar weken wachten maar toen het vestje binnen kwam bleek de kwaliteit is super, de kleuren prachtig en was het nog betaalbaar ook. Met liefde handgemaakt naar onze eigen wensen. Wat wil je nog meer?

Fig Crochet