Nederland, Amsterdam19 maart 2023, door Michel + Renske

Leukste vintage winkels van Amsterdam voor kids

Nederland, Amsterdam, 19 maart 2023, door Michel + Renske

Leukste vintage winkels van Amsterdam voor kids

Voor de kleintjes, die sneller groeien dan kool, is het heerlijk een paar fijne adresjes te hebben voor het inbrengen en halen van leuke tweedehands items. Vinted doet z'n werk goed - maar niks leukers dan een fysieke winkel om in te duiken en parels mee te nemen. We zetten onze favorieten in de hoofdstad op een rijtje. De leukste vintage winkels van Amsterdam voor de kids - daar gaan we.

Rookie de Recyclekid

Rookie de Recyclekid

Rookie is hotter dan hot. De vestiging aan de leuke Van der Pekstraat kan je niet overslaan tijdens je rondje door Amsterdam-Noord (kan je meteen even langs de nieuwe, leuke, net geopende METRO).

Bij Rookie vind je altijd gezellige mensen achter de toonbank en meer dan gezellige kleding in de rekken. Naast leuke, mooie tweedehands kleding kan je er ook je lol op voor kleine kadootjes, boeken en andere snuisterijtjes.

Vanwege het grote succes openen de dames binnenkort een nieuwe winkel. Aan het Purmerplein (perfect om een bezoekje aan deze nieuwe parel te combineren met broodbakkerij Ex). Het kan niet anders dan dat dat ook een enorme aanwinst voor de stad gaat worden.

Otis en de Wolf

Otis en de Wolf

Wie Otis en de Wolf op Instagram volgt weet dat de echte uitblinkers snel weer de deur uit zijn. Zo post de eigenaresse vaak een leuke Story of Post waaronder meteen handjes in de lucht gaan om de items te claimen. Niet ongewoon dat er meerdere “reserve” kopers zich aanbieden en nummertjes trekken.

Het heerlijke zaakje zit in Amsterdam-West, op koprol afstand van Mundi. Lijkt ons dus ook een prima weekend besteding. Een kop koffie bij Mundi en daarna verantwoord shoppen bij Otis en de Wolf.

Naast kleding verkopen ze ook boeken en duurzaam speelgoed. Kan je meteen punten scoren voor het eerstvolgende verjaardagsfeestje.

 

Quinnies preloved

Quinnies preloved

Quinnie’s is eind van de zomer 2022 neergestreken in de allerleukste Rijnstraat. De eigenaresse vond het tijd voor een combinatie van café (dat ook leuk is voor kids) en een vintage winkel. Deze combi vind je dus op nummer 179.

In de zomer is ook de tuin open en kan je kroost heerlijk buitenspelen. Ondertussen kan jij je door de rekken worstelen. Knap als je met legen handen naar buiten stapt.

Ziggy en Lucy

Ziggy en Lucy

Als we dan echt met de billen bloot moeten en een favoriet moeten aanwijzen, dan mag het Ziggy en Lucy zijn. Deze heerlijke zaak in de Pijp is een snoepwinkel met de mooiste pakjes, schoentjes en accessoires voor menig mini mens.

Twee blokjes om vanaf het Saphati Park en je bent er (dus perfecte combi met de mooie houten speeltuin in het park). Kind uitgerust en klaar voor een shopsessie bij Ziggy en Lucy. Er is een klein speelhoekje aanwezig, dus een pak van je hart als je er lekker in zit en je kids er weinig zin in hebben. Bij Ziggy en Lucy is vooral de kwaliteit om door een ringetje te halen. Heel veel brandnew items met soms de prijskaartjes er nog aan.

Hou vooral ook hun Instagram Stories in de gaten, want daar kan je sommige items al claimen.