29 augustus 2018, door Maartje

Voor even in Amsterdam: de Stokke Tripp Trapp® gallery

29 augustus 2018, door Maartje

Voor even in Amsterdam: de Stokke Tripp Trapp® gallery

Eigenlijk is de Tripp Trapp® voor mensen met een kind, van welke leeftijd dan ook, eigenlijk zoals dat kleine houten trapje van Ikea: het is schier onmogelijk om het niet in huis te hebben. Het staat er altijd en verhuist overal mee naar toe. In ons geval zijn we nog niet toe aan een nieuw huis, en 'verhuist' onze groen getrapte vriend alleen van binnen naar buiten, maar mochten we echt gaan verkassen, dan gaat-ie mee, want het grootste vernuft aan de Tripp Trapp® is dat is voor iedere leeftijd is (maar dat wist je natuurlijk al; het stoeltje is niet voor niets een klassieker).

Mocht je ‘m nog niet in huis hebben? Doe het! Volgens het ‘cost per use’ systeem krijg je in the end namelijk duizenden euro’s toe. Wat? Cost per use? Geld toe? Ja, dat is een zelfverzonnen verbastering van de ‘cost per wear’ formule: als je iets heel vaak draagt, of gebruikt in dit geval, haal je je geld er vanzelf uit. 100 euro voor iets dat je 50 peer gebruikt is dus 2 euro. Dief van je eigen portemonnee. In het geval van onze Stokke geldt dat Vito vandaag 209 dagen oud, en zeg dat-ie er 2 keer per dag in zit, maar we zijn ook wel eens niet thuis natuurlijk dus ik houd het gewoon op 1 x per dag voor het gemak, dan is dat ongeveer 95 cent in een half jaar. Dus tegen de tijd dat zoontje Vito vanuit zijn Tripp Trapp® 1 kaarsje op zijn taart uitblaast, hebben we geld verdient. En dan gaat-ie dus nog jaren mee. Bam.

Stokke Tripp Trapp® gallery

Stokke Tripp Trapp® gallery

U begrijpt, een kinderleven zonder Tripp Trapp® is schier onmogelijk, vinden wij. En hij komt in alle kleuren, al moet ik zeggen dat een houten variant ook wel lonkt, want die kun je dan zelf nog schilderen…. Ik dwaal af. Want daar ging het hier eigenlijk niet over. Het gaat over de pop-up gallery van de Tripp Trapp® die Stokke & co organiseren in Amsterdam.

De gallery is niet alleen een ode aan de ultieme kids klassieker (maar ook wel dus: wist je dat de Noorse designer Peter Opsvik de allereerste Tripp Trapp® voor zijn zoon Tor al in 1972 ontwierp? Het moest een stoel worden die met zijn zoon zou meegroeien in alle fases van zijn leven. The rest is history; zijn Tripp Trapp® bracht een revolutie teweeg op het gebied van kinderstoelen en het was de eerste stoel die het mogelijk maakte dan de allerkleinsten op dezelfde hoogte aan tafel aan zaten als de rest van het gezin).

Dan is dat ongeveer 95 cent in een half jaar. Dus tegen de tijd dat zoontje Vito vanuit zijn Tripp Trapp 1 kaarsje op zijn taart uitblaast, hebben we geld verdient. En dan gaat-ie dus nog jaren mee. Bam.

Een icoon zoals gezegd, en omdat te vieren is er de gallery op vrijdag 7 en zaterdag 8 september in hartje Amsterdam. Maar dat is niet het enige! Je gaat namelijk vooral naar de gallery om een van de workshops te volgen van onder andere kunstenaar Selwyn Senatori, model & fotograaf Kim FeenstraMerel von Carlsburg van The Green Happiness en kinderslaapcoach Susanne Willekes.

En het gaat door (deze vind ik nog wel het leukst): je kunt je Tripp Trapp® laten graveren met de naam van je kindje – dus neem het ruggesteuntje van je eigen stoel mee! Natuurlijk is er een leuke expo over de Tripp Trapp® zelf én er is een professionele fotograaf die een mooi portret van het hele gezin kan maken. Hoe leuk!

Waar: POPUP9, Runstraat 25, Amsterdam – gratis toegang.
Wanneer: Vrijdag 7 en zaterdag 8 september, dagelijks geopend van 10.00u tot 18.00u.

Alle moetjeweten-info lees je op de facebook eventpagina van Stokke, hier that is