Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 June 2019
  • 13-11-2018
  • Amsterdam, Bart Bouwt

Voor iedereen met niet-groene (ofzo) vingers: Wout

Voor iedereen met niet-groene (ofzo) vingers: Wout

Eigenlijk kan dit schrijven behoorlijk kort zijn: WIJ WILLEN WOUT. Zo. Dat het gezegd is. Wout is namelijk de briljante titel van het briljante Nederlandse bedrijf dat maar één ding verkoopt en dan precies het juiste: Wout. Een boom van een plant voor in huis (binnen dus, ook bij jou) die wel echt is (en  water nodig heeft enzo) en toch idiot proof (o de hemel).

Al vaak, heel vaak, gezegd hier in huis: schatje, ik wil meer groen. Dan schaffen we dat aan en niet veel later is dat groen bruin. Of geel. Of gewoon in rook opgegaan (hoe dan?). In comes Wout, zeggen ze zelf.

WOUT Amsterdam

Zoals gezegd is Wout maar (noem dat maar 'maar') één ding: een kamerplant. Of eigenlijk: een kamerboom. 'Hij is dé groene eyecatcher in elk interieur. Wout’s stam is massief, zijn bladerdak altijd overweldigend en zijn kroon tussen de 2.0-2.5m hoog', zo leest de website van Wout. In die dikke stam zit het 'm: die is dik waardoor Wout oersterk is en nauwelijks water nodig heeft (aha, note to self). Dik én groot! Want dat is hier in huis vaak het probleem: we mogen graag een beetje show-off'en in huis. Hoe groter hoe beter. Wat betekent dat we al honderden euro's in planten hebben gestoken. Geld dat inmiddels nagenoeg allemaal op de compost-hoop ligt. Huil.

Dat Wout niet zomaar wat zit te lullen bewijzen ze zelf: je mag Wout ook leasen! Hoe perfect en duurzaam is dat? 2 jaar betaal je een vast bedrag per maand en als er panne is, dan komt team Wout to the rescue. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt Wout ook nog eens bij je thuis bezorgd, ook als je vijf hoog woont. Met pot en al. Die je zelf kunt kiezen. Of niet voor kiezen. Ik herhaal: WIJ WILLEN WOUT.