13 november 2018, door Maartje

Voor iedereen met niet-groene (ofzo) vingers: Wout

13 november 2018, door Maartje

Voor iedereen met niet-groene (ofzo) vingers: Wout

Al vaak, heel vaak, gezegd hier in huis: schatje, ik wil meer groen. Dan schaffen we dat aan en niet veel later is dat groen bruin. Of geel. Of gewoon in rook opgegaan (hoe dan?). In comes Wout, zeggen ze zelf.

WOUT Amsterdam

WOUT Amsterdam

Zoals gezegd is Wout maar (noem dat maar ‘maar’) één ding: een kamerplant. Of eigenlijk: een kamerboom. ‘Hij is dé groene eyecatcher in elk interieur. Wout’s stam is massief, zijn bladerdak altijd overweldigend en zijn kroon tussen de 2.0-2.5m hoog’, zo leest de website van Wout. In die dikke stam zit het ‘m: die is dik waardoor Wout oersterk is en nauwelijks water nodig heeft (aha, note to self). Dik én groot! Want dat is hier in huis vaak het probleem: we mogen graag een beetje show-off’en in huis. Hoe groter hoe beter. Wat betekent dat we al honderden euro’s in planten hebben gestoken. Geld dat inmiddels nagenoeg allemaal op de compost-hoop ligt. Huil.

Dat Wout niet zomaar wat zit te lullen bewijzen ze zelf: je mag Wout ook leasen! Hoe perfect en duurzaam is dat? 2 jaar betaal je een vast bedrag per maand en als er panne is, dan komt team Wout to the rescue. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt Wout ook nog eens bij je thuis bezorgd, ook als je vijf hoog woont. Met pot en al. Die je zelf kunt kiezen. Of niet voor kiezen. Ik herhaal: WIJ WILLEN WOUT.