1 september 2019, door Michel + Renske

Voor je bouncy junior: Friends call me Jim, Amsterdam

1 september 2019, door Michel + Renske

Voor je bouncy junior: Friends call me Jim, Amsterdam

"Maartje dit is zo giga leuk", stuurde 'ons Renske' me. "Je wil niet meer weg en elke week weer terug". Okeokeoke... En ook 'ons Nina' beaamde vervolgens meteen: Jaaaa! Die stond al zo lang op mijn lijstje om over te schrijven maar steeds niet aan toegekomen. Okeokeoke... Maar wat dan?! Onderwerp van gesprek bleek het Amsterdamse Friends call me Jim, een interactief gymnastiek-paradijs voor bouncy kiddo's vanaf 2 jaar. Ah. Zit ik kan, met een dreumes van anderhalf. Even wachten dus, maar we staan na al dat enthousiasme alvast vooraan om ook vriendjes te worden met 'onze' Jim.

Friend Call me Jim Amsterdam

Friend Call me Jim Amsterdam

Het idee is simpel: de filosofie van de eigenaar is dat er meer bewogen moet worden, door groot en klein. Maar aangezien groot zelf zo verstandig zou moeten zijn, richt hij zich op klein. Bewegen is één ding, een belangrijk ding, maar een en ander moet natuurlijk ook leuk zijn! De fantasie van kinderen moet vooral, en zo vaak mogelijk, geprikkeld worden. Worden het leuke kleine creatieve wezens van namelijk. Daar kunnen we ons ontzettend in vinden maar alle ouders zullen beamen dat het af en toe nogal een klus is om ook die bal in de lucht te houden. Driewerfhoera dus wanneer iemand ons hier mee helpt.

Hoe? Allereerst door een mini-hufter-proof lokaal pastelkleurig te schilderen. Vervolgens verbannen we de mobieltjes & co, de reden waarom er stukken minder ge-bounced en geknutseld wordt dan vroeger. En daarna brengt Jim die eigentijdse technologie weer terug, maar gebruikt ‘m in een lesje Het Beter Spelen voor kleintjes. Een les, ja, al zal je kleintje het op geen enkele manier ervaring als ‘back to school’: feest is het, van A tot Z. Voor en na de les kan er ook nog vrij gespeeld worden op de playground.
Elke les van Jim is ontworpen voor een specifieke leeftijdsgroep en is gebaseerd op de wetenschap over de ontwikkeling van motorische vaardigheden. Een avontuur van een uur, gericht op jouw kiddo. De studio’s zijn magisch, de storytelling uniek en de Jim-Familie bestaat uit speelse, onvergetelijke vriendjes als Fast, Strong en Floaty.
 
Bij de lessen voor kids van 2-3 jaar mogen mama en papa mee, maar vanaf 3 jaar gaat je kleintje zelf (omg, helemaal alleen!) naar binnen en zit mams en paps op de tribune koffie te drinken/ te kijken/ te werken (mag gewoon). Bij de ‘lightscape les’ maken kids een avontuur mee op het eiland (visjes vangen op de grond en over lijnen springen op de interactieve vloer o.a.). Een proefles kan voor 9,- daarna is de les 24,- euro. Er is ook een maandelijks membership en we be-applaudiseren de vrienden die Jim heten vanwege alle persoonlijke aandacht.