28 oktober 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Charlotte de Leeuw

28 oktober 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Charlotte de Leeuw

Charlotte de Leeuw woont in Amstelveen, is getrouwd met Jesse en mama van Nick (13) en Luke (11). Charlotte is de oprichtster van het Nederlandse baby- en kinderkledingmerk Little Label, een basic merk voor kinderen van 0 tot 14 jaar waar fashion meets comfort. Little Label gelooft in Happy kids make happy moms. 


In de Vrijdag Vragen vandaag lees je waar Charlotte happy van wordt.

Wat neem je steevast mee als je met je mini de deur uit gaat?
"Aangezien de ‘mini’s’ niet meer zo klein zijn, maar stoere mannen van 11 en 13 jaar gaan we nooit ergens heen zonder voetbal. Of het een klein pleintje of groot voetbalveld is, ze kunnen uren voetballen zonder zich te vervelen."

tijn-akersloot

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"Een leuke strandtent! Of het nu zomer of winter is, met de kids naar het strand is altijd een succes. We gaan vaak naar Vooges of Tijn Akersloot, maar als het kan en er is iets meer tijd dan heel graag naar Knokke in België. Daarnaast zijn we ook veel in Amsterdam te vinden. Amsterdam ligt voor ons natuurlijk om hoek en het is hier altijd bruisend. We gaan dan vaak borrelen bij Pllek.

"

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"Nu we de winter ingaan is het misschien iets minder een musthave, maar met warmere dagen ben ik erg fan van de klamboe. Het kan een kamer echt opleuken en is ook nog eens heel handig. Staat leuk en zorgt voor een goede nachtrust zonder storende zoemende muggen."

Wat is de gouden eettip voor kinderen?
"Soep! Ik ‘verstop’ alle groente in allerlei soorten soepen. Als ik vind dat ze even wat extra groente kunnen gebruiken maak ik (heel huiselijk…) soep met zoveel mogelijk groente. Broccoli, tomaat, courgette of pompoen gaat altijd op. Zelfs de kinderen vinden de soepen lekker! Ik haal veel recepten uit de boeken van Rens Kroes en uit Pauline’s keuken."

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Toen de kinderen klein waren ging ik graag met het gezin naar een mooi huis in Zuid-Frankrijk. Liefst met familie en vrienden met kids in dezelfde leeftijd. Relaxen bij een lekker zwembad afgewisseld met een dagje strand. Nu ze wat ouder zijn worden ze net zo blij van mooie grote steden als ik. Ik had niet verwacht dat ze net zo enthousiast zouden worden van New York als dat wij dat zijn. ‘s Morgens met zijn vieren hardlopen in Central Park, gelukkiger kan je me niet maken! 
"

little-label
In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?

"Natuurlijk in Little Label! Ik ben het merk ruim 10 jaar geleden gestart toen de oudste net was geboren. Dus zijn de kids al jarenlang pasmodel en inspiratie. Inmiddels hebben we een uitgebreide ondergoed-lijn en zeggen de mannen dat het ondergoed van Little Label echt het ááállerlekkerste zit. Natuurlijk ook omdat ik daar erg om moet lachen. Qua kleding ben ik steeds weer enthousiast over de collecties van Scotch & Soda. De mannen zelf gaan graag voor de tech fleece-collectie van Nike.
"

Welke moeder inspireert jou het meest?
"Hele relaxte moeders, die goed kunnen relativeren en los kunnen laten! En altijd weer inspirerend: moeders die bewust met de opvoeding van de kinderen bezig zijn, maar tegelijkertijd gepassioneerd zijn in hun baan of een eigen bedrijf opbouwen. Nu mijn kinderen wat ouder zijn wordt dat eenvoudiger, maar ik kijk graag naar dames bij wie die combinatie ogenschijnlijk makkelijk af gaat."

Tip
"Een klassieker: sushi bij Zushi. De kids waren nog heel klein toen ze al enorm enthousiast werden over het eten dat voorbijkomt op de sushibar. Toch een beetje kiezen in een snoepwinkeltje denk ik. "