2 september 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Claire Slootheer

2 september 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Claire Slootheer

Claire Slootheer heeft meer uren in een dag dan iedere andere moeder. Tenminste, zo lijkt het. Naast moeder van twee (Julie van 4 en Loulou van 0) runt ze namelijk ook nog haar eigen (succesvolle) PR-bureau in hartje Amsterdam én is ze een kop van het tweekoppige DJ duo The Cat Catpenters. En alles is leuk, dus niks blijft ongedaan. Want zoals ze zelf zegt: 'weet je, ik ben gewoon écht gelukkig als ik op te gek feest ben'. De truc? Time management en vooral ook met de regelmaat van de klok even helemaal niks. En deze dingen:

Wat neem je steevast mee als je met je mini’s de deur uit gaat?
"Ik probeer altijd zo min mogelijk mee te slepen. Met mijn pinpas, luier, fles met voeding kom ik al een heel eind, haha!"

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Mijn moeder is Indisch en als ik op Bali ben, voel ik me heel erg thuis. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. De stranden zijn heel mooi en er is overal genoeg te doen voor kinderen. Als je de kinderen naar een restaurant meeneemt, word je niet weggekeken als er eentje begint te janken. Iedereen is er zo vriendelijk."

bisma

In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?
"Stella McCartney. Echt alles voor die kleine meisjes is mooi! Veel sterrenprints en circus-outfits, die zou ik zelf ook nog dragen als ze er in een grotere maat waren. Ook is de kwaliteit zo goed, dat ik alles van de oudste kan bewaren voor de jongste."

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"Een klamboe staat leuk en is vooral in de zomer erg praktisch."

Barts-Boekje-klamboe

Wat is de gouden eettip voor kinderen?
"Oeh, die heb ik helaas niet. Ik kan namelijk zelf totaal niet koken. Julie haar lievelingseten is broccoli met quinoa omdat dat volgens mij het enige is wat ik niet aan laat branden of verpest."

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"Ik vind Nel bij het Amstelveldje het allerleukste. Dat komt omdat het 1 minuut van ons huis vandaan is, onze dochter Julie daar al haar vriendjes en vriendinnetjes van school tegen komt, en wij daar dan gezellig met vrienden een drankje kunnen drinken. Naast Nel zit ook nog een leuke speeltuin, waar je je kinderen vanaf het terras goed in de gaten kan houden."

Barts-Boekje-nel

Welke moeder inspireert jou het meest?
"Heel cliché, maar toch echt mijn moeder. Nu ik zelf twee dochtertje heb, heb ik zoveel meer respect voor haar gekregen."

Nog een tip?
"Laat je niet gek maken door moeders die het op Instagram zo fabuleus voor elkaar hebben."